Koskella tapahtuneen kuolonkolarin esitutkinta edistynyt

Julkaisuajankohta 28.1.2022 11.13
Uutinen

Poliisi on suorittanut esitutkintatoimenpiteitä Valtatie 10 tapahtuneessa kuolonkolarissa. Tapahtumien kuluksi varmistui, että menehtynyt henkilöauton kuljettaja oli ajautunut autollaan vastaantulevien kaistalle. Kyseinen ajoneuvon kulkusuunta oli Forssasta Turkuun päin. Ennen henkilöauton ja ajoneuvoyhdistelmän törmäystä Turun suunnasta kohti Forssaa kulkenut henkilöauton kuljettaja oli saanut väistettyä hänen ajokaistallaan vastaan tulleen henkilöauton. Vastaan tullut henkilöauto oli jatkanut kulkua vastaantulijoiden kaistalla. Seuraavaksi oli tullut vastaan ajoneuvoyhdistelmä. Yhdistelmän kuljettaja oli havainnut vastaantulevan henkilöauton. Yhdistelmän kuljettaja oli aloittanut jarrutuksen ja väistöliikkeen tekemisen. Väistöliikkeestä huolimatta ajoneuvot olivat törmänneet yhdistelmän kaistalla. Henkilöauto oli ajautunut tien viereen ja se oli kääntynyt katolleen. Henkilöauton kuljettaja oli menehtynyt tapahtumapaikalla. Henkilöauto oli törmäyshetkellä palaamassa omalle kaistalleen.

Tapahtumapaikka oli loivasti kaartuva tie. Näkyvyys kyseisellä tapahtumapaikalla oli hyvä. Forssan suunnasta tulleiden henkilöautojen kuljettajia kohti paistoi aurinko. Tie oli erittäin liukas. 

Tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Esitutkinta jatkuu ja asiassa ei tiedoteta enempää. 
Asiassa epäillään ainoastaan menehtynyttä autonkuljettajaa. 
 

Koski Tl Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Varsinais-Suomi