Kotihälytykset, pahoinpitelyt ja liikenne työllisti Pohjanmaan poliiisia pääsiäisenä

Julkaisuajankohta 19.4.2022 10.06
Uutinen

Kokonaisuudessaan pääsiäisen aika on sujunut tavanomaisissa merkeissä ja poliisia on työllistänyt pahoinpitelyt ja rattijuopot. Poliisin tehtävien osalta vilkkainta aikaa ovat olleet illat ja yöt. Pääsiäisen päivät ovat puolestaan sujuneet jopa yllättävän rauhallisesti, vaikka tehtävämäärällisesti vilkkain päivä olikin sunnuntai, eli pääsiäispäivä. Vakavilta henkilö- ja omaisuusvahingoilta on säästytty Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Viikonlopulta on kirjattu tähän mennessä 37 kappaletta pahoinpitelyilmoituksia, joista noin puolet on tapahtunut yksityisasunnoissa ja loput ravintoloissa tai yleisillä paikoilla. Kolmea tapausta, Lapualla, Vaasassa ja Seinäjoella, tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Kotihälytyksiä on ollut kaikkiaan 86 kappaletta. Kotihälytystehtävät ovat luonteeltaan koskeneet metelin ja häiriön aiheuttamista, ristiriitatilanteita ja lähisuhdeväkivaltaa. 

Liikenteessä työllistivät pääosin rattijuopot, joita on tavattu kaikkiaan 25 kappaletta. Näistä huumerattien osuus on seitsemän kappaletta ja törkeiden rattijuoppojen osuus 12 kappaletta.

Laihian Kauppatiellä oli henkilöauto perjantaina aamuyöllä ajautunut ulos tieltä ja autossa matkustaneet kaksi nuorta miestä lähtenyt pakosalle. Poliisi teki alueella etsintää miesten löytämiseksi ja ne löytyivät lopulta heille tuntemattoman omakotitalon terassilta. Toinen miehistä epäillään törkestä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Perjantaina aamuvyöllä Kuortaneella Kuortaneentiellä nuori mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajettuaan henkilöautolla 201 km/h poliisin tutkaan. Alueella on 100 km/h rajoitus.

Perjantai iltana ajo toinen nuori mies reilua ylinopeutta Kokkolan keskustassa. Alueella on 40 km/h rajoitus ja poliisi mittasi miehelle nopeudeksi 90 km/h. Mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Neljä naista epäillään varkaudesta ruokakaupassa Pietarsaaren keskustassa sunnuntai iltana. Poistuessaan paikalta henkilöautolla oli paikalla ollut poliisi yrittänyt pysäyttää nelikon, mutta autoa kuljettanut nainen oli yrittänyt ajaa poliisin päälle. Poliisi oli joutunut hyppäämään sivulle, jolloin auto hipaisi häntä. Hetken päästä poliisipartio tapasi saman nelikon Vaasantieltä ja otti heidät kiinni. Auton kuljettajaa epäillä varkauden lisäksi myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta