Kotihälytystehtäviä, väkivaltarikoksia ja rattijuoppoja Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 16.4.2024 13.03
Uutinen

Viime viikolla Itä-Uudellamaalla poliisitehtävissä näkyivät muun muassa kotihälytykset, väkivaltarikokset ja rattijuopot. Lisäksi poliisin tietoon ja tutkintaan tuli törkeitä maksuvälinepetoksia, missä anastetuilla maksukorteilla on tehty huhtikuun aikana erilaisia ostoksia useamman tuhannen euron arvosta.

Arvokkaisiin ostoksiin käytettiin anastettuja pankkikortteja

Itä- Uudenmaan poliisisissa on tutkittavana useampi maksuvälinepetos, jossa anastetuilla pankkikorteilla on ostettu muun muassa Vantaan Tammistossa sijaitsevasta kauppaliikkeestä tuotteita useamman tuhannen euron arvosta. Ostokset on tehty 2. -9.4.2024 välisenä aikana.

- Tapahtumien jäljille päästiin, kun poliisi sai tiistaina 9.4 tiedon yrityksen maksukorttien väärinkäyttöepäilyistä Vantaan Tammistossa. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kaksi henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen useisiin kalliisiin ostoksiin ja aiheuttaen näin mittavat vahingot, kertoo rikoskomisario Henri Karjalainen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kiinniotettu, törkeisiin maksuvälinepetoksiin epäilty kaksikko on tehnyt luvattomia ostoksia Vantaan lisäksi myös Espoossa ja Lahdessa. 

Kotikeikat, pahoinpitelyt ja päihtyneet kuljettajat työllistivät poliisia

Viime viikko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toiminta-alueella oli keväisen kiireinen. Erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin yhteensä 1755. Viikonlopulle näistä tehtävistä ajoittui 654.

- Erityisesti viikonlopun aikana poliisia työllistivät kotihälytystehtävät, erilaiset väkivaltaan liittyvät tehtävät sekä päihtyneet kuljettajat. Yksilön suojaan liittyviä tehtäviä poliisi hoiti perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 251, joista kotihälytyksiä oli 61. Yleisesti ottaen viikonloppu sujui poliisin näkökulmasta melko rauhallisesti, kertoo komisario Jukka Kalliomäki.

Poliisin läsnäolo esti kokoontumis- ja kiihdytysajot

Parin viime viikonlopun aikana ensimmäisiä kokoontumis- ja kiihdytysajoja on jo yritetty järjestää Vantaan Katriinantiellä, mutta poliisi on ne läsnäolollaan saanut estettyä.

- Viime viikonlopun kevättä enteilevä hyvä ajokeli lienee osasyy siihen, että liikenteestä jäi kiinni parikymmentä reilua ylinopeutta ajanutta kuljettajaa. Poliisin haaviin jäi myös päihtyneitä ja kortittomia kuljettajia, kertoo komisario Katri Lehti.

Poliisitehtävä Hyvinkäällä sijaitsevaan palvelutaloon

Poliisin partio sai lauantaina 13.4.2024 noin kello 12.57 tehtävän Hyvinkään Torikadulla sijaitsevaan palvelutaloon, mihin hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan oli tunkeutunut mies, joka rikkoi kohteessa paikkoja.

- Palvelutalon tiloihin tunkeutunut mies tavoitettiin ja poliisi otti hänet kiinni epäiltynä vahingontekoon, kertoo rikostarkastaja Krista Vallila.

Kenellekään ei aiheutunut tilanteesta vahinkoa. Poliisi jatkaa asian selvittelyä.

Hajuvesiä varkaan matkaan

Poliisin partio sai 14.4. sunnuntai-iltapäivällä tehtävän Keravalla sijaitsevaan kauppakeskukseen, missä ilmoituksen mukaan vartijalla oli kiinniotettuna epäilty näpistelijä.

- Paikan päällä poliisille selvisi, että vartijoiden kiinniottaman miehen epäiltiin anastaneen kauppakeskuksessa sijaitsevasta kosmetiikkaliikkeestä arvokkaita hajuvesiä noin 1600 euron arvosta, Krista Vallila kertoo.

Mies otettiin kiinni varkausrikokseen epäiltynä ja hänet toimitettiin poliisivankilaan kuulusteluita varten.

- Hajuvesivarkauksia tulee poliisin tietoon aika ajoin ja niihin puututaan ihan samalla tavalla, kun mihin tahansa varkausrikokseen. Kalliit tuotteet saattavat päätyä katukauppaan, josta niitä ei kenenkään kannata ostaa, Vallila muistuttaa.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta