Kotka-Hamina seudulla poliisilla vilkas viikonloppu

Julkaisuajankohta 28.11.2022 12.57
Uutinen

Liikennerikokset, varkaudet ja näpistykset työllistivät poliisia eteläisessä Kymenlaaksossa

Poliisille on ilmoitettu usea polkupyörävarkaus kuluneen viikonlopun aikana. Perjantaina ilmeni, että Kotkan Turvalassa oli useasta lukituksesta huolimatta viety sähköpolkupyörät omakotitalon ulkorakennuksen katoksesta. Haminassa oli taloyhtiön polkupyöräparkista myös anastettu polkupyörä. Lauantaina Pasaatin pyöräparkista oli pyörän lukko rikkomalla anastettu polkupyörä. Maantasossa olevalta parvekkeelta varastettiin polkupyörä Hovinsaarella. Perjantai-illan ja lauantai-päivän välisenä aikana oli keskustassa sijainneeseen kampaamoon murtauduttu ja anastettu sekalaista omaisuutta. Lisäksi poliisille on ilmoitettu useista näpistyksistä kotkalaisissa kauppaliikkeissä. Anastettu omaisuus on elektroniikkaa, elintarvikkeita, olutta ja hajuvesiä.  Haminassa ilkivallan kohteeksi joutui grillirakennus. Rakennusta on ammuttu ilma-aseella. Lauantaina Rauhalassa mieshenkilö anasti kaupan kassan. Henkilö on poliisin hallussa. Sunnuntaina iltapäivällä Hovilassa ryöstettiin myös kaupan kassa. Ryöstäjä jäi poliisin etsinnässä kiinni. Anastettu omaisuus saatiin takaisin. 


Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia ajoi karkuun enduropyörällä mieshenkilö, jonka pakomatka päättyi moottoripyörällä kaatumiseen. Epäillyn hallusta löytyi epäiltyjä huumausaineita ja huume-pikatesterin mukaan on syytä epäillä kuljettajaa rattijuopumuksesta. Lisäksi moottoripyöräilijää epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Sunnuntaina keskiyöllä syyllistyi mieshenkilö laittomaan uhkaukseen Haminassa. Mies oli osoittanut autosta ilma-aseella kohti järjestyksenvalvojia sen jälkeen, kun hänen sisäänpääsynsä oli ravintolaan evätty. Epäilty uhkasi myös suusanallisesti järjestyksenvalvojia.


Sunnuntaina tapahtui Karhulassa henkilöautojen risteyskolari Karhulantien ja Sammonkadun risteyksessä, josta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Molemmat autot vaurioituivat onnettomuudessa.
 

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kotka Kymenlaakso Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta