Koulujen päättäjäisviikonlopun vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona

31.5.2021 9.57
Uutinen

Koulut päättyvät lauantaina 5.6.2021 ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua myös Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

 On melko tavallista, että koulujen päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat.  Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta.  

– Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja terveysturvallista, ovat koronatartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi, eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta neuvoo.   

Vanhemmat - olkaa tavoitettavissa päättäjäisiltana!

Myös tänä vuonna koulujen päättymisen juhlintaan on Itä-Uudenmaan poliisin alueella varauduttu.  Kaupunkien ja kuntien nuorisopalvelut osallistuvat valvontaan omassa roolissaan edellisvuosien tapaan. Poliisi toivoo, että ulos juhlimaan lähtevien alaikäisten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse juhlailtoina 4.6. ja 5.6. ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä. 

– Viime keväänä vanhemmat olivat kiitettävästi tavoitettavissa, vastasivat puheluihin ja hakivat nuoria itse kotiin tapahtumapaikoilta. Toivomme totta kai, että sama hyvä yhteistyö vanhempien kanssa jatkuu myös tänä vuonna, Simo Kauppinen kiittelee.

Perinteiset kokoontumispaikat nuorten suosiossa vuodesta toiseen

Juhlimaan lähtevät nuoret suosivat todennäköisesti tänäkin keväänä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella seuraavia kokoontumispaikkoja: 
– Vantaa; Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto, Vetokankaan uimaranta, Heurekan puisto, Leppäkorven maauimala
– Kerava; Aurinkomäki ja keskustan koulujen piha-alueet
–  Tuusula; Häklin monttu, Hyrylän urheilupuisto
– Järvenpää; Rantapuisto (suosittu kokoontumispaikka myös naapurikuntien nuorten keskuudessa)
–  Nurmijärvi; Monikon ja urheilupuiston läheisyydessä olevat alueet sekä Isoniityn koulun laavupaikka, 
   Kauppakeskus Lähteen piha-alue lähimaastoineen
–  Hyvinkää; Puolimatkan koulun piha-alue
–  Mäntsälä; urheilukentän alue
– Porvoo; Jokipuisto, Maarinranta, Kokonniemi
– Loviisa; Laivasilta, uimaranta, Rantapuiston alue
–  Sipoo; Pilvijärvi ja Kalkkiranta
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
ennaltaehkäisy
yleinen järjestys