Koulut alkavat ‒ poliisi suuntaa valvontaa koulujen läheisyyteen

6.8.2021 10.00 | Julkaistu suomeksi 6.8.2021 klo 10.01
Uutinen

Poliisi valvoo tulevina viikkoina tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen.

‒Poliisin näkyminen ja ennen kaikkea näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkojen turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös suojattomien tienkäyttäjien käyttäytymiseen liikenteessä, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

‒On tärkeää huomioida riittävän alhaisen nopeuden merkitys ja erityinen varovaisuus nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset ja ilmestyvät liikenteeseen, Kallio muistuttaa.
 

Etusivun uutinen Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Poliisihallitus
koululaiset
liikenneturvallisuus
liikennevalvonta
suojatiet