Kovia nopeuksia, kokoontumisajon valvontaa, tulipalo ja pahoinpitelyjä Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 13.9.2022 15.09
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla muun muassa kovat nopeudet, kokoontumisajojen valvonta, tulipalo ja pahoinpitelyt.

Kovia nopeuksia, ajokieltoja ja kokoontumisajon valvontaa

Kovat nopeudet ja lauantaina Vantaalta liikkeelle lähtenyt noin sadan autokunnan kokoontumisajon valvonta pitivät Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin partiot kiireisenä.

– Kesäisen kuivat ja aurinkoiset ajokelit lienevät yksi syy siihen, että kaasujalkaa painettiin taas reippaasti. Pelkästään viikonlopun aikana viiden henkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja 11 kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Ainakin kuusi kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, kertoo komisario Katri Lehti.

– Kokoontumisajokaan ei sujunut ilman seuraamuksia. Yleisilme oli rauhallinen, mutta siitä huolimatta tapahtumasta tavattiin yksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja seitsemän vakaavaan piittaamattomuuteen syyllistynyttä kuljettajaa, joista osa oli jo valmiiksi ajo-oikeudettomia. Lisäksi tapahtumassa määrätiin muutamia sakkoja lievemmistä rikkomuksista. Poliisin läsnäolo pysähdyspaikoilla esti suuremmat ylilyönnit kokoontumisalueilla, Lehti jatkaa.

Junassa tavatun miehen hallusta takavarikoitiin kasillinen epäiltyä huumausainetta

Tapahtumat saivat alkunsa, kun järjestyksenvalvojat menivät 12.9. maanantain vastaisena yönä herättelemään Vantaan Tikkurilassa junaan nukahtanutta matkustajaa. Miehellä oli mukanaan muovikassi, mikä oli täynnä epäiltyä huumausainetta. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi vielä pieni määrä toista epäiltyä huumausainetta. Mies otettiin kiinni ja vartijat soittivat hätäkeskukseen. 

– Paikalle saapunut poliisin partio otti haltuunsa epäillyt huumausaineet ja kuljetti miehen kiinniotettuna ja huumausainerikokseen epäiltynä Vantaan poliisivankilaan, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Tulipalo, rattijuoppoja ja hirvikolareita Porvoossa

Porvoossa sytytettiin torstaiyönä 8.9. palamaan jätteiden syväkeräyspiste. Pelastuslaitos sai tehtävän Lohentielle noin kahden aikaan yöllä. 

– Tulipalossa tuhoutuneen neljä syväkeräysastiaa sisältäneen järjestelmän arvo on kymmeniä tuhansia euroja. Tutkimme tätä tapausta poliisissa törkeänä vahingontekona. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi pyytää tulipalosta jotain tietäviä olemaan yhteydessä poliisin sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi, kehottaa rikoskomisario Freddie Cederlund.

Porvoossa tavattiin liikenteestä viime viikonloppuna myös kaksi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Toisen kuljettajista epäillään syyllistyneen myös ylinopeuteen.

– Hirvieläinonnettomuuksia Porvoossa tapahtui viikonlopun aikana kaksi. Toinen onnettomuuksista tapahtui lauantaina Tolkkistentiellä ja toinen sunnuntai-iltana Porvoon moottoritiellä. Molemmissa tapauksissa vältyttiin onneksi henkilövahingoilta, mutta ajoneuvot vaurioituivat.

Lisäksi Sipoosta Paippistentieltä anastettiin lauantaina 10.9 Toyota Starlet -merkkinen henkilöauto. Auto on väriltään vihreä ja vuosimallia 1996. Auton rekisteritunnus on OGS-474.

Kesäisen kiireinen viikko - poliisitehtäviä laidasta laitaan

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella vilkas. Erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin viikon aikana yhteensä vajaa 1900. Tuttuun tapaan tehtävistä noin 800 painottui viikonloppuun ja varsinkin yövuorot olivat vilkkaita.

– Viikkoloppuöinä partioita työllistivät erityisesti pahoinpitelyt, rattijuopot, päihtyneet, häiriökäyttäytymiset sekä kotihälytystehtävät, joista noin kolmannes oli väkivaltaan liittyviä, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Kesän loppuminen ja alkusyksyn viileät päivät ja varsin kylmät yöt ovat vaikuttaneet siihen, että yleisten paikojen häiriökäyttäytymiset ovat vähentyneet ja se näkyy myös tehtävämäärien laskuna.

Pahoinpitelyrikosten kokonaismäärässä oli havaittavissa viime viikkoon verrattuna hienoista nousua. Niitä kirjattiin poliisilaitoksemme alueella yhteensä 95. Niistä 50 tapahtui yksityisellä paikalla ja 45 yleisellä paikalla. Ryöstörikoksia poliisilaitoksellemme kirjattiin yhteensä 11. Erilaisia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia esiintyy edelleen tasaiseen tahtiin ja teräaseita, käsiaseita tai vastaavia muita vaarallisia astaloita on paljon liikenteessä.

– Muuten vilkas viikko piti sisällään omaisuusjuttuja, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä sekä yleisten paikkojen valvontaa. Myös nuorten liikehdintä ja keskinäinen nahistelu on syksyn tullen taas selkeästi lisääntynyt, Ojala jatkaa.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta