KRP kaipaa vihjeitä kadonneesta puhelimesta, joka on päätynyt Mustioon

Julkaisuajankohta 15.9.2022 14.17
Uutinen
Harmaa vanhanaikainen kamerapuhelin
Kuva kadonneesta puhelimesta.

Keskusrikospoliisi kaipaa vihjeitä vuonna 2004 kadonneen ja epäillyn henkirikoksen uhriksi joutuneen Johann Willem Hägerströmin puhelimesta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että kadoksiin jäänyt kamerapuhelin on päätynyt Mustion alueelle, joka kuuluu nykyään Raaseporin kaupunkiin.

Poliisin tietojen mukaan uhrilla oli kadotessaan liitteenä olevan kuvan mukainen Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin. Kyseinen puhelin on ollut suhteellisen arvokas rikoksen tapahtuma-aikana. 
Poliisi pyytää havaintoja kuvanmukaisesta puhelimesta Hägerströmin katoamisen jälkeen.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan vihjenumeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Puhelinnumeroon voi lähettää myös WhatsApp -viestejä.

Henkirikostutkinta käynnistyi uudelleen toukokuussa 

Keskusrikospoliisi alkoi tutkia uudelleen Hägerströmin epäiltyä henkirikosta toukokuussa 2022. 
Hägerström katosi 21.10.2004 Helsingissä. Hänet löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22.7.2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen. Poliisi epäilee, että hänet murhattiin.

Lue lisää tapauksesta Keskusrikospoliisin tiedotteesta: KRP avannut uudestaan helsinkiläismiehen katoamistapauksen tutkinnan – havaintoja kaivataan vuoden 2004 tapahtumista

Keskusrikospoliisi Rikokset ja tutkinta Uutinen