KRP tutkii epäiltyä rahankeräysrikosta – operaatio Lahdessa liittyi esitutkintaan

Julkaisuajankohta 24.2.2023 9.15
Uutinen

Keskusrikospoliisilla on esitutkinnassa tapaus, jossa Lahdessa asuvaa mieshenkilöä epäillään rahankeräysrikoksesta. Poliisi otti epäillyn kiinni Lahdessa eilen 23.2.

Keskusrikospoliisi otti mieshenkilön kiinni Lahden keskustassa sijaitsevasta yksityisasunnosta poliisioperaation yhteydessä torstaina 23.2. Operaatio liittyi käynnissä olevaan esitutkintaan, jossa tutkitaan epäiltyä rahankeräysrikosta. Epäilty vapautettiin myöhemmin samana iltana.

– Poliisi on selvittänyt tapausta syksystä 2022 lähtien. Varsinainen esitutkinta asiassa käynnistyi helmikuun alussa ja sen perusteella epäillään, että lahtelaismies on kerännyt rahaa rahankeräyslain vastaisesti. Poliisi on kuulustellut epäiltyä, mutta tutkinta on vielä alkuvaiheessa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tommi Reen Keskusrikospoliisista.

Poliisi on lisäksi saanut useita yhteydenottoja kyseisen henkilön toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Tämän osalta poliisi selvittää, onko henkilöä mahdollisesti syytä epäillä muistakin rikoksista.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää mahdollisuuksien mukaan esitutkinnan edetessä.