Kuopiorock sujui poliisin kannalta rauhallisesti

1.8.2021 9.25
Uutinen

Kuopiossa torstaista lauantaihin jatkunut Kuopiorock-festivaali sujui poliisin kannalta varsin rauhallisesti

Loppuunmyyty festivaali keräsi Väinölänniemelle ja lähialueelle sekä ylipäätään koko kaupunkiin runsaasti yleisöä, mutta tehtävämääriltään ja tapahtumiltaan viikonloppu on muodostunut varsin rauhalliseksi. Festivaalialueelta ja sen välittömästä läheisyydestä kirjattiin alle kymmenen rikosilmoitusta ja saman verran poliisilakiperusteisia, päihtymyksestä tai häiriöistä johtuvia kiinniottoja.

Viikonloppua rauhoittivat todennäköisesti vallitsevat koronarajoitukset, erityisesti ravintoloiden anniskelun päättyminen jo klo 24, tapahtumajärjestäjien erinomainen toiminta sekä poliisin aktiivinen valvonta tapahtuma- ja lähialueella. Kuopion keskusta täyttyi hetkellisesti festivaalialueen sulkeuduttua, mutta rokkivieraat ja paikalliset asukkaat suoriutuivat majoituspaikkoihinsa ilman merkittäviä ongelmia tai häiriöitä joko omatoimisesti tai virkavallan ohjaamina.

 

Myös Joensuussa viikonloppuna järjestetyt musiikkitapahtumat sujuivat samassa hengessä eli varsin rauhallisesti. Tapahtumat poikivat todennäköisesti jokusen rikosilmoituksen vielä sunnuntaina ja alkuviikosta sekä pienen piikin löytötavarakirjauksissa, mutta kokonaisuutena juhlat on juhlittu aiempia vuosia rauhallisemmin. Kiitos kaikille edellä mainituille ja asiaan vaikuttaneille ja toivottavasti väen kokoontuminen ei näy myöhemmin tartuntatautitilanteessa.

 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Pohjois-Savo Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos