Kuopiossa poliisiautoihin kohdistuneiden ampumisten esitutkinta valmistunut

Julkaisuajankohta 15.12.2022 12.00
Uutinen

Keskusrikospoliisi on tutkinut Kuopion pääpoliisiasemalla tapahtuneita ampumistapauksia, joissa epäilty ampui kohti poliisin virka-autoja. Esitutkinta on valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan.

Tutkinnassa oli kaksi erillistä tapahtumaa, joissa poliisin virka-autoja ammuttiin Kuopion pääpoliisiaseman pihalla. Kuopiolaismiehen epäillään ampuneen pysäköintialueella olleita poliisiautoja 30.8.2021 ja 15.9.2022. 

Kummassakaan tapauksessa ampumisen kohteena olleiden poliisiautojen sisällä ei tapahtuma-aikaan ollut ketään, eikä teoista aiheutunut henkilövahinkoja.

Teoista epäilty mies on ollut vangittuna esitutkintaan liittyen 19.9.2022 alkaen. Häntä epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, vahingonteosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Ampumiset ovat vahingoittaneet yhteensä kolmea poliisin virka-autoa. Esitutkinnan mukaan epäilty on ampunut ensimmäisessä tapauksessa käsiaseella ja jälkimmäisessä kiväärillä. Molemmat aseet ovat olleet luvallisia ja epäillyn omistuksessa.

– Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut ampuneensa poliisin autoja kyseisinä ajankohtina. Teon motiivina on ollut eräänlainen turhautuminen poliisin toimintaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jarkko Timonen Keskusrikospoliisista.

Keskusrikospoliisi on tehnyt tutkinnassa tiivistä yhteistyötä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Tapausten esitutkinta on nyt valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

Aiemmat tiedotteet:

KRP tutkii poliisin virka-autoihin kohdistunutta ampumista – yksi vangittu

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni epäiltynä poliisin virka-autojen ampumisesta

Poliisi pyytää havaintoja: poliisin virka-autoja ammuttiin Kuopion poliisiaseman edustalla

Itä-Suomen poliisilaitos Keskusrikospoliisi Rikokset ja tutkinta Uutinen