Kysynnän ja kesän myötä muutoksia Lounais-Suomen poliisin palveluajoissa

Julkaisuajankohta 26.5.2021 10.47
Uutinen

Kesä tuo muutoksia Lounais-Suomen poliisilaitoksen asiakaspalvelun aukioloaikoihin niin poliisipäivystyksessä kuin lupapalveluissa. Uudenkaupungin ja Salon poliisiasemilla kyse on pysyvistä muutoksista.

Lounais-Suomen poliisilaitos on kehittänyt poliisin toimintoja Uudenkaupungin ja Salon poliisiasemilla. Uudenkaupungin poliisipäivystys palvelee nyt kahtena päivänä viikossa entisen neljän sijaan. Salon poliisiasemalla palveluaikoja supistetaan niin, että jatkossa poliisipäivystys on aina keskiviikkoisin pysyvästi kiinni. 

Supistetut aukioloajat vastaavat paremmin palvelun kysyntää, sillä asiointi on siirtynyt yhä enemmän verkkoon.

– Toimenpiteillä pyrimme siihen, että asiakkaat saavat ilmoitettuina aukioloaikoina aina häiriötöntä palvelua. Muuna aikana pystymme kohdentamaan käytettävissä olevaa resurssia paremmin muun muassa rikostutkintaan, kertoo rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Hänen mukaansa poliisipäivystyksen pysyvät aukioloaikojen muutokset ovat mahdollisia myös muilla alueen poliisiasemilla.

Sähköiset palvelut käytössä helposti ja joustavasti

Perinteisesti kesä tuo tilapäisiä muutoksia päivystysten aukioloaikoihin.

– Rajoituksista huolimatta palveluajat kokemuksen mukaan riittävät vastaamaan henkilökohtaisen palvelun kysyntään. Sähköisten palveluiden kautta on helppo asioida joustavaksi koko kesän läpi, muistuttaa komisario Jutta Store Lounais-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluista.

Lounais-Suomen poliisiasemien poliisipäivystysten aukiolot:

Lounais-Suomen poliisiasemien lupapalveluiden aukiolot:

Akuuteissa tilanteissa poliisi neuvoo aina soittamaan hätänumeroon 112. Lisäksi jokaisen on aiheellista huolehtia omaisuudestaan erityisen hyvin myös kesäaikana. 

Lupa-asiointia lisätty lauantaille

Lupapalveluissa on kevään myötä esiintynyt ruuhkaa. Siksi Turun pääpoliisiasema tarjoaa lupa-asiointia ajanvarauksella poikkeuksellisesti esimerkiksi tulevana lauantaina. Kaikkien poliisiasemien ajanvaraustilanteen voi tarkastaa poliisin ajanvarauspalvelusta (https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe)

– Mikäli vapaita ajanvarausaikoja ei heti löydy, kannattaa käydä myöhemmin tarkistamassa tilanne uudelleen. Ajanvarausaikoja lisätään lyhyelläkin varoitusajalla peruutusten ja henkilöstöresurssien mukaan, Store sanoo.

Lupapalvelut palvelevat arkisin mahdollisuuksien mukaan myös ilman ajanvarausta tulevia asiakkaita, mutta tällöin on syytä varautua jonottamaan.

 
Korjattu 28.5. Kemiönsaaren poliisiaseman tiedot.

Lisätty 2.6. taulukko asemien päivystysten aukioloajoista.

Lisätty 10.6. taulukko asemien lupapalveluiden aukioloajoista.

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi