Lahden Keijupuistossa tapahtunut epäilty murha syyttäjälle syyteharkintaan

28.9.2021 10.52
Uutinen

Toukokuun 27. päivä ilmi tulleen Lahdessa Keijupuiston kaupunginosassa Tapparakadulla tapahtuneen epäillyn murhan esitutkinta on valmistunut ja se on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Epäilty rikos tapahtui rikoksesta epäillyn 33 -vuotiaan lahtelaismies asunnossa. Uhri oli 22 -vuotias lahtelaisnainen, jonka kanssa rikoksesta epäilty tunsi jo useamman vuoden ajalta. Tarkemmin poliisi ei miehen ja naisen suhdetta kommentoi. Mies on ollut tutkintavankeudessa 31.5.2021 alkaen ja syytteen nostamisen määräaika on 30.9.2021.

Esitutkinnassa selvitettiin epäiltyä murhaa siten, että syyteharkinta ja asianosaisten etujen valvominen voidaan suorittaa asianmukaisesti ja että todistelu voidaan pääkäsittelyssä ottaa vastaan yhdellä kertaa.

Esitutkintapöytäkirja on n. 420 sivua ja osa siitä on kuolemansyyn selvittämisestä annetun lain 15 §:n ja osa julkisuuslain 24.1 §:n kohtien perusteella salassa pidettävä. Salassa pidettävät asiakirjat sisältävät mm. tietoja kuolemansyyn selvittämisestä, henkilön terveydentilasta ja yksityiselämään liittyvistä tiedoista sekä matkaviestimen sijaintipaikasta.

Poliisi ei voi tiedottaa valmistuneesta esitutkinnasta tarkemmin mm. tekotapaa tai motiivia, koska asia ei ollut esillä tuomioistuimen istunnossa ja on näin ollen julkisuuslain 24.1 §:n 3 kohdan perusteella salassa pidettävä.
 

Hämeen poliisilaitos Lahti Rikokset ja tutkinta Uutinen
Hämeen poliisilaitos
henkirikokset
murha
rikokset