Lähisuhdeväkivaltaa ja liikennerikoksia Etelä-Karjalassa viikonloppuna

Julkaisuajankohta 12.3.2023 13.09
Uutinen

Lappeenrannan ja Imatran poliisia työllistivät viikonvaihteessa useat lähisuhdeväkivalta- ja liikennerikokset.

VÄKIVALTARIKOKSIA:
Poliisilla on tutkinnassa viikonvaihteelta Lappeenrannassa tapahtuneita neljä, Imatralla ja Savitaipaleella yksi lähisuhdeväkivaltatapaus.

Imatralla uhrin kertoman mukaan puoliso oli tyrkännyt perjantaina 10.3.2023 illalla yksityisasunnossa hänet pyörätuolissa kumoon, jonka seurauksena uhri oli loukannut päätään. Poliisin suorittamassa puhuttelussa osapuolten kertomukset poikkesivat toisistaan. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä. Uhrin vammoista ei tiedoteta tarkemmin.

Lappeenrannassa pariskunnalle tuli perjantai-iltana yksityisasunnossa riitaa puhelimen käytöstä, jonka seurauksena uhria lyötiin kahdesti käteen. Poliisin suorittamassa alustavassa puhuttelussa pariskunnalla ilmeni olleen vastaavanlaista käyttäytymistä aiemminkin ja poliisilla olevan tutkinnassa edellinen pahoinpitelyasia. Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä.

Saman päivän iltapäivällä Lappeenrannassa puolisoille tuli yksityisasunnossa riitaa, jonka seurauksena uhria kuristettiin kaulasta ja uhattiin tappamisella. Tämänkin asian alustavassa puhuttelussa uhri kertoi vastaavaa tapahtuneen aiemminkin.

Puolisoaan kuristanut oli saman iltapäivän aikana myös uhannut leipäveitsellä asunnossa ollutta vierasta. Väkivaltaa käyttänyt ja laittomaan uhkaukseen rikoksesta epäilty otettiin kiinni ja toimitettiin Lappeenrannan poliisiasemalle.

Lauantai-iltapäivänä Lappeenrannassa puolisoille tuli toistaiseksi tuntemattomasta syystä riitaa, jonka seurauksena uhria puristeltiin käsistä ja yritettiin kaataa maahan. Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä.

Lauantai-iltana Lappeenrannassa pariskunnalle tuli yksityisasunnossa riitaa, jonka seurauksena toinen puolisoista oli heittänyt kumppaniaan puhelimella kasvoihin. Poliisi tutkii tapahtunutta lievänä pahoinpitelynä.

Savitaipaleelle perheenjäsenille tuli lauantai-iltana riitaa, jonka seurauksena uhria lyötiin kasvoihin. Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä. 

Miestä pahoinpideltiin Lappeenrannan keskustassa myöhään lauantai yöllä lyömällä nyrkillä kahdesti kasvoihin. Uhrin viereen oli pysähtynyt henkilöauto, josta oli noussut uhrille tuntematon mies ja lyönyt tätä nyrkillä kasvoihin. Ensihoito tutki uhrin vammat, joista ei tiedoteta tarkemmin.

LIIKENNERIKOKSIA:

Perjantai aamupäivällä poliisi mittasi Luumäellä henkilöauton kuljettajalle noin 1400 metrin matkalla 80 km/h nopeusrajoitusalueella nopeudeksi 142 km/h. Ylinopeutta ajanutta kuljettajaa vastaan oli tullut ajomatkan aikana kolme muuta autoa ja kaksi jalankulkijaa. Tieosuudella oli useita risteyksiä ja kiinteistöille kääntyviä pihateitä. Tieliikenneolosuhteet olivat lumiset ja tie paikoin jäinen. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Poliisi tavoitti Lappeenrannassa perjantain ja lauantaiyön välisenä aikana matkailuauton ja kaksi henkilöauton kuljettajaa, joista matkailuauton ja toisen henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Toista henkilöauton kuljettajista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle hänen vastustaessaan kiinniottoa.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen