Lämmin keli piti poliisipartiot kiireisinä Hämeessä

Julkaisuajankohta 13.8.2022 11.26
Uutinen

Lämmin keli sai ihmiset liikkeelle ja piti poliisin kiireisenä. Poliisipartiolla oli liki 350 tehtävää kuluneen vuorokauden aikana. Ihmisten kokoontumiset aiheuttivat häiriökäyttäytymistä, meluamista, tappeluja ja erilaisilla kulkuneuvoilla koheltamista ympäri maakuntaa.

IITTI. Poliisipartio oli suorittamassa liikennevalvontaa perjantaina puolenpäivän aikoihin Kausalassa. Partio kirjoitti viisikymppiselle naisella sakkovaatimuksen ajokiellossa olevalle naiselle kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Partion kuljettaessa naista poliisiautossa havaitsi se naisen kantamusten haisevan huumausaineelle. Naisen mukana olleista kasseista löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran. 

PADASJOKI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Padasjoelle. Ilmoituksen mukaan päihtynyt mies oli törmännyt henkilöautolla toiseen autoon Kellosalmentiellä.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli osunnut kuljettamallaan henkilöautolla vastaantulleen henkilöauton kylkeen. Hän oli onnistunut väistämään ensimmäisen vastaantulleen auton, mutta oli törmännyt sen takana tulleeseen autoon. 
Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1.07 mg/l tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LOPPI. Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumuksen kuljettaessaan henkilöautoa perjantaina puolenpäivän aikoihin Lopen Pilpalassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0.33 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.

HATTULA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantain vastaisena yönä hieman ennen kello yhtä ravintolan edustalle Parolantiellä. Ilmoituksen mukaan aggressiivinen nainen oli potkaissut miestä.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että mies oli tullut ravintolasta ulos, kun hänelle tuntematon nainen oli kaatanut miehen maahan ja hän oli potkinut maassa maannut miestä. Mies sai vammoja tilanteessa.
90-luvun loppupuolella syntynyt nainen otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

HOLLOLA. Poliisipartiot tekivät perjantaina puolenpäivän aikoihin kotietsinnän kiinteistöön huumausainerikosepäilyn vuoksi Hollolan Salpakankaalla. Kiinteistöltä löytyi kannabiskasvattamo ja valmista huumausainetta.
Kiinteistöllä asuva keski-ikäinen mies kuulusteltiin epäiltynä huumausainerikokseen.

LAHTI. Kolmekymppinen mies ajeli mopolla päihtyneenä perjantaina iltapäivällä Launeen perhepuiston kevyenliikenteenväylästöllä. Moottoripyöräpoliisipartio teki havainnon miehen ja pysäytti hänet. Ajokiellossa oleva mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Mopon kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän perjantai-iltana Lahden Metsäkankaalle. Ilmoituksen mukaan moottoripyöräilijä oli kaatunut ja loukannut itseään.
Tapahtumapaikalla partio sai selville, että keski-ikäinen mies oli ajanut liikenteestä poistetulla moottoripyörällä Hämeenlinnantietä lahden keskustan suuntaan. Hän oli havainnut poliisiauton tulevan vastakkaisesta suunnasta ja jarruttanut sen vuoksi voimakkaasti. Moottoripyörän eturengas oli lukkiintunut, jonka seurauksena mies menetti moottoripyörän hallinnan kaatuen. Kuljettaja loukkaantui kaatuessaan.
Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,66 promillea. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

LAHTI. Parikymppiset miehet ottivat yhteen lauantain vastaisen yönä kello kolmen aikoihin keskustan ravintolassa. Miehet olivat tönineet, repineet ja lyöneet toisiaan. Molempia miehiä epäillään pahoinpitelystä.

HÄMEENLINNA. Nuoren pojan epäillään ajaneen mopoa alkoholin vaikutuksen alaisena lauantain vastaisena yönä Ojoisilla. Partio puhallutti mopolla ajaneen pojan seulonta-alkometrillä. Tulos oli 0.32 mg/l. Poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä rattijuopumuksesta.

Hattula Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Loppi Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta