Länsisataman palvelupisteellä autetaan Ukrainasta Suomeen saapuvia

Julkaisuajankohta 25.4.2022 11.48
Uutinen

Länsisatamaan perustettiin viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteispalvelupiste, jotta Ukrainasta Suomeen saapuville on tarjolla tarvittavat tiedot ja palvelut helposti yhdellä kertaa.

Helsingin Länsisataman ykkösterminaalissa sijaitseva palvelupiste avattiin maaliskuussa, jotta Ukrainasta saapuvat voivat asioida yhdessä paikassa. Palvelupisteellä Ukrainasta saapuvat ihmiset voivat hakea tilapäistä suojelua. Lisäksi he saavat tietoa Suomesta ja siitä, miten prosessi etenee hakemuksen jättämisen jälkeen. 

– Tilapäisen suojelun tarkoituksena on, että ihmisille voidaan tarjota nopeasti väliaikaista suojelua. Palvelupiste on saanut paljon kiitosta erinomaisesti sujuneen yhteistyön takia. Pisteen työntekijöistä on myös hitsautunut tiivis työyhteisö, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Kalle Lehmus. 

Helsingin Sataman Länsiterminaalissa asiakkaita palvelevat yhteistyössä Helsingin poliisilaitos, Rajavartiolaitos, Tulli, Maahanmuuttovirasto, Helsingin kaupunki, Ruokavirasto, Pelastakaa Lapset ja Suomen Punainen Risti. 

Viranomaiset ovat saaneet ainutlaatuista tukea järjestöiltä ihmisten auttamiseen. Punainen Risti tarjoaa Ukrainasta Suomeen saapuville ruokaa, juomaa, hygieniatarvikkeita ja henkistä tukea. Pelastakaa Lapset auttaa lapsia ja perheitä tarjoamalla turvallisen ympäristön leikkeihin, peleihin ja lepäämiseen perheiden jonottaessa pääsyä viranomaisten luokse.

Lisätietoa

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen