Lapin päivittäistiedote

Julkaisuajankohta 26.11.2023 10.45
Uutinen

Nuorten riskialtis liikennekäyttäytyminen aiheutti huolta Kemissä. Lapissa kirjattiin kolme törkeää rattijuopumusta.

Meri-Lappi

Poliisi valvoi liikennettä Kemin keskustan alueella lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikaan. Liikenteenvalvonnassa nousi esille nuorten huolestuttava ajotapa. Poliisi joutui sakottamaan lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana useita nuoria mm. ylinopeudesta ja luistattelusta. Osa sakon saaneista määrättiin lisäksi väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden vuoksi.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän Ranuantielle Simoon. Traktorin perässä ollut lana oli osunut vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Tapahtumassa ei henkilövahinkoja. Traktorin kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rovaniemi ja Tunturi-Lappi

Poliisin partio havaitsi sunnuntain vastaisena aamuyönä huomattavaa ylinopeutta ajaneen henkilöauton Rovaniemellä Kemintiellä. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan lähti ajamaan poliisia pakoon kovaa vauhtia. Partio tavoitti auton ja kuljettajan hetken kuluttua talon pihasta. Puhallutuksen perusteella kuljettajaa on syytä epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi pysähtymismerkkiä noudattamatta jättänyttä kuljettajaa epäillään niskoittelusta poliisia vastaan.

Poliisi kirjasi lauantain ja sunnuntain aikana tämän lisäksi kaksi törkeää rattijuopumusta Sodankylässä ja Rovaniemellä.

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Rovaniemi Sodankylä Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta