Lapin poliisilaitoksen alueella useita häiriökäyttäytymisiä viikonlopun aikana

Julkaisuajankohta 25.2.2024 12.40
Uutinen

Keminmaassa poliisi selvitti useita pahoinpitelyjä, jotka olivat tapahtuneet yksityisasunnoissa ja joissa osalliset olivat olleet humalassa. Rovaniemellä poliisi valvoi yleistä järjestystä keskustan alueella ja puuttui ravintoloiden edustoilla tapahtuneisiin häiriökäyttäytymisiin. Ivalossa epäilty alaikäisten rattijuopumus moottorikelkalla.

Anastettu moottorikelkka Kemissä

Meri-Lapissa on ollut viikonloppuna myös omaisuusrikosten selvittämistä. Kemistä on anastettu Takajärven alueelta Lynx Boondocker -merkkinen moottorikelkka sunnuntaiyönä, ennen klo 03.30. Todennäköisesti moottorikelkka on ajettu kohti Torniota. Poliisi pyytää mahdollisista havainnoista ilmoittamaan vihjepuhelimeen puh. 0295 466 259, WhatsAppiin puh. 050 415 5803 tai sähköpostitse vihjeet.lappi@poliisi.fi.

Poliisi valvoi järjestystä Rovaniemen keskustassa

Rovaniemellä on ollut viikonlopun aikana paljon ihmisiä liikkeellä, mm. ravintoloissa. Poliisi on turvannut yleistä järjestystä ja turvallisuutta ravintoloiden edustoilla ja puuttunut aktiivisesti nähtävillä oleviin häiriökäyttäytymisiin. Em. toiminnalla on pyritty ennalta estämään häiriökäyttäytymisen etenemistä pahoinpitelyksi. Rovaniemen poliisivankilassa on ollutkin viikonlopun aikana useita henkilöitä kiinniotettuina häiriökäyttäytymisen takia.

Epäilty alaikäisten rattijuopumus moottorikelkalla Ivalossa

Ivalossa poliisi tavoitti huoltoaseman pihalta moottorikelkan, jota kuljetti kaksi alaikäistä henkilöä. Nuorille tehtiin puhalluskokeet, jotka osoittivat nuorten olevan alkoholin vaikutuksen alaisina. Molemmat nuoret toimitettiin verikokeisiin, joiden jälkeen nuorten vanhemmat noutivat nuoret kotiinsa. Nuorten epäillään syyllistyneen tapahtumassa rattijuopumukseen.

Inari Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta