Lapin poliisilaitoksen päivittäistiedote

Julkaisuajankohta 4.11.2023 9.38
Uutinen

Lapin poliisilaitoksen alueella tapahtui kolme pahoinpitelyä ja pari rattipuoppoa jäi kiinni. Rovaniemen Kelekkamessut työllistivät yöelämässä poliisia.

Pahoinpitelyjä

Kemissä tapahtui keskustan alueella kaksi pahoinpitelyä kauppakadulla. 3.11.2023 noin kello 16.10 parkkipaikalla mies oli noussut autosta ulos ja pahoinpidellyt toista miestä, joka oli myös noussut ulos autostaan. Miehet eivät tunteneet entuudesta toisiaan. Pahoinpitelijä oli ilmeisesti suivaantunut siitä, että toinen autoilija oli väläyttänyt tälle valoja, koska pahoinpitelijä oli ollut liikkeellä valottomalla autolla. Toinen pahoinpitely sattui 4.11.2023 noin kello 03.00 ravintolan edustalla. Partio oli suorittamassa järjestyksenvalvontaa keskustan alueelle, kun he havaitsivat tappelun. Tässäkin tapauksessa entuudesta tuntematon mies oli lyönyt toista miestä. Syytä lyönnille ei asianomistaja tiennyt. Pahoinpitelijä otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Kemijärvellä poliisi otti kiinni lauantaina 4.11.2023 aamuyöstä mieshenkilön, jonka epäillään pahoinpidelleen kahta muuta henkilöä ravintolassa. Mies oli poistunut paikalta mutta hänet tavoitettiin tapahtumapaikan lähistöltä.

 

Rattijuopumuksia

Kemissä Lapintiellä jäi poliisin haaviin 3.11.2023 kello 11.20 poliisin entuudesta tuntema mies autoilemassa ilman siihen vaadittavaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0,11 mg/l. Miehen puhe oli sammaltavaa ja hän oli käytökseltään sekava. Mies kuljetettiin verikokeisiin rattijuopumuksen vuoksi. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Sallassa henkilöauto ajautui ojaan ja törmäsi puihin varhain lauantaiaamuna. Törmäyksessä loukkaantunutta kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

Kelkkamessut näkyvät Rovaniemen katukuvassa

Rovaniemellä käynnissä olevat Kelekkamessut ovat tuoneet alueelle runsaasti vieraita. Itse messut ovat sujuneet rauhallisesti, mutta yöelämästä on korjattu lauantain vastaisena yönä useampi väsynyt juhlija poliisin talteen.

 

Alaikäistä kiristettiin autossa

Perjantaina illalla Rovaniemellä poliisi puuttui tilanteeseen, jossa kaksi nuorta piti alaikäistä poikaa ajoneuvossa vastoin tämän tahtoa. Nuoria epäillään vapaudenriistosta ja kiristämisestä.

Kemi Kemijärvi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Salla Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta