Lapin poliisilaitos muistuttaa talvirenkaiden käytöstä

15.10.2021 13.49
Uutinen

Ensi viikolla vietetään monella paikalla syyslomia, mikä näkyy myös matkailijoiden lisääntymisenä liikenteessä.

Sääolosuhteet Lapissa ovat alkaneet viiletä, ja lumi- sekä räntäsateita on jo esiintynyt osassa Lappia.

Lapissa liikkuvien onkin keskeistä huomioida, että talviolosuhteissa autossa on oltava talvirenkaat kalenterista riippumatta. Laajassa maakunnassa sääolosuhteet voivat alueittain vaihdella suuresti.

Ennakoi, sillä tiet voivat olla jo petollisen liukkaat

Tieliikennelain mukaan, jos sää tai keli sitä edellyttää, talviaikana on käytettävä talvirenkaita marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Lapin poliisi onkin iloksi huomannut, että moni on jo varautunut talven tuloon ja vaihtanut talvirenkaat alle. 

- Tämä on toinen talvi, kun uusi tieliikennelaki on käytössä. Talvirenkaiden osalta lakimuutos tarkoittaa talvirenkaiden käyttöajan pidentymistä kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, jos keliolosuhteet niin vaativat, kertaa komisario Mika Grönroos Lapin poliisilaitokselta.

Lain mukaan säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioiden olisi tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Talvirenkaiden vaihtoon kannattaa varautua ajoissa jo siinäkin mielessä, että ensimmäisen lumiyön jälkeen rengasliikkeisiin on perinteisesti kovat jonot vaihtotöille. 

- Ylemmäs luvataan jo selvästi lunta ja täällä alempanakin on öisin pakkasia, joten tiet voivat olla hyvinkin petollisen liukkaita koko Lapin alueella - aika ajoin. Aamulla ei tulisi lähteä ajamaan kesärenkailla, jos sää on talvinen tai on odotettavissa lumisadetta tai liukasta keliä. Ennakointi ja säätiedotusten seuraaminen on tärkeää, Grönroos muistuttaa. 
 

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Uutinen
Lapin poliisilaitos
liikenne
organisaatiot
poliisi
poliisilaitokset
talvirenkaat