Lapin poliisille on tullut useita ilmoituksia vesiliikennehäiriöistä kesän aikana

30.7.2021 14.32
Uutinen
Kaksi poliisia on pysähtyneenä vesijeteillä joella. Toisella poliisilla on nopeusvalvontalaite. Takana on Rovaniemen Jätkänkynttiläsilta.
Poliisi valvoo vesiliikennettä Kemijoella Rovaniemen keskustassa

Ilmoituksia vesiliikennehäiriöistä on tullut poliisille erityisesti Rovaniemellä kaupungin keskusten jokiväylien alueilla liikkuvista vesiskoottereista ja -jeteistä. Vesilläliikkujat ovat aiheuttaneet isoja aaltoja, meteliä ja ajaneet ylinopeutta.

Vesillä liikkuessa on muistettava säännöt, rajoitukset ja hyvä käytös: Kipparilla on kipparin vastuu myös vesiskootterin selässä

Lapin poliisi haluaa veneen päällikön eli kipparin kiinnittävän huomiota, että hän vastaa muun muassa vesikulkuneuvon kulusta, turvallisuudesta sekä varusteista ja niiden käytöstä. Kippari vastaa myös siitä, ettei vesikulkuneuvon käytöstä aiheudu vaaraa, haittaa tai häiriötä kenellekään, mukaan lukien ympäristölle, kalastukselle, yleiselle luonnon virkistyskäytölle tai yksityiselle edulle.

Vesiliikennelaissa määrätään, missä, miten ja milloin saa ajaa, missä kunnossa vesiskootterin ja kipparin on oltava. Ota haltuusi vesiliikennesäännöt https://www.traficom.fi/fi/vesiliikennelaki2020.

Poliisi suuntaa valvontaa myös vesille. Liikutaan vesillä turvallisesti ja muita kunnioittaen!
 

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Lapin poliisilaitos
liikenne
veneily
vesiliikenne