Lapin poliisin päivittäistiedote

Julkaisuajankohta 10.12.2023 14.36
Uutinen

Lapin poliisin viikonloppu on jatkunut vauhdikkaana. Tehtäväskaala on liikkunut häiriökäyttäytymisten poistamisesta pahoinpitelyihin, omaisuusrikosten selvittämisiin ja liikennetehtäviin.

Torniossa on anastettu polkupyöriä

Torniossa on anastettu Röyttäntieltä pyöräkatoksesta turkoosi/vihreä Orbea Alma M50 Reba -polkupyörä perjantai-lauantaiyönä.

Myöskin on anastettu oranssi Canyon Spectral Al 5.0-merkkinen polkupyörä Kallioputaankadulta lukitusta ulkovarastosta.

Keminmaassa ravintolassa pahoinpitely

Partiolle tuli ilmoitus lauantai-iltana pahoinpitelystä ravintolassa Keminmaassa. Ilmoituksen mukaan asiakas pahoinpiteli työntekijää epäselvän laskutusasian vuoksi. Tekijä oli poistunut paikalta ennen poliisin tuloa. Työntekijälle oli tullut lieviä vammoja pahoinpitelystä.

Törkeä rattijuopumus Kemissä

Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus ravintolasta poistuneista henkilöistä, jotka vaikuttivat päihtyneiltä ja lähtivät ajamaan henkilöautolla. Partio havaitsi kyseisen auton huoltoaseman pihassa Kemissä. Partio pysäytti henkilöauton ja puhallutti kuljettajan. Kuljettaja puhalsi yli törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Lisäksi kuljettajalle tehty huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miestä epäillään mm. törkeästä rattijuopumuksesta.

Mies ajoi anastetulla mopolla Kemissä

Partio pysäytti kilvettömällä mopolla ajaneen miehen Kemin keskustan alueella myöhään lauantaiyönä. Mopon kuljettaja puhalsi nollatuloksen alkometriin, mutta sekavan käytöksen vuoksi hänet käytettiin verikokeissa mahdollisten huumaavien aineiden tai lääkeaineiden selvittämistä varten. Asiaa selvittäessä ilmeni, että mopo on ilmoitettu aiemmin anastetuksi. Mies otettiin kiinni moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja häntä epäillään myös mm. rattijuopumuksesta.

Luistattelu lähti lapasesta Rovaniemellä

Rovaniemen keskustassa kuljettaja luistatteli autoaan keskellä kaupunkia. Auto luisti liian pitkälle ja osui parkissa olleeseen autoon. Tapahtuneesta aiheutui peltivaurioita. Poliisi antoi asiassa sakon luistattelijalle.

Enontekiöllä ulosajo

Auton kuljettaja menetti hallinnan Käsivarrentiellä sillä seurauksella, että auto pyörähti ojan puolelle. Auton kyydissä olleet matkustajat selvisivät ulosajosta säikähdyksellä. Sen lisäksi että talviset olosuhteet olivat kuljettajalle outo kokemus, oli keli kaiken lisäksi kovin kehno.

**

Lapin alueella ja kaupungeissa on tällä hetkellä paljon turisteja. Rovaniemellä tunteita kuumentaa erilaiset bussit ja vuokra-autot, joita pysäköidään vaarallisiin paikkoihin. Poliisi muistuttaa, että bussien ja taksien olisi hyvä etsiä turvallinen lastaus- tai odotuspaikka. Jalkakäytäville parkkeeraus aiheuttaa mm. kevyelle liikenteelle vaaratilanteen. Myös pelastustiet tulisi pitää avoimena. Poliisi pyrkii puuttumaan ongelmallisiin parkkeerauksiin mahdollisuuksien mukaan, mutta toivoo samalla, että myös kuljettajat muistaisivat vastuunsa yhteisen (liikenne)turvallisuuden ylläpitämiseksi.