Lapissa kiireinen viikonlopun aloitus

Julkaisuajankohta 25.5.2024 14.07
Uutinen

Rovaniemellä ja Kemissä pahoinpideltiin. Torniossa ajettiin poliisia pakoon.

Rovaniemi

Perjantaina aamupäivällä mies otti lepotauon junaradan penkalla Rovaniemellä. Levähtely aiheutti huolta sivullisissa ja junaliikenteen ammattilaisissa. Hetken levättyään mies kuitenkin keräsi omaisuutensa ja jatkoi matkaansa. 

Rovaniemellä mies löi puolisoaan yksityisasunnossa lauantaina aamuyöllä. Mies oli riehunut muutenkin asunnossa. Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Meri-Lappi

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Lauantaina puolenyön jälkeen poliisipartiota ajoi Tornion vanhalla sillalla vastaan henkilöauto 84 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Poliisipartio kääntyi henkilöauton perään ja kytki pysäytysvalon ja hälytysäänet päälle. Henkilöauto lähti välittömästi kiihdyttämään vauhtiaan ja pyrki pakenemaan. Lopulta henkilöauton kuljettaja pysäytti auton Torpinkadulle. Auton kuljettajana oli poliisin entuudestaan tuntema mies. Miehellä ei ole ajo-oikeutta. Poliisi otti miehen kiinni rikoksesta epäiltynä mm. törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Pahoinpitely

Lauantaiyönä poliisille tuli ilmoitus pahoinpitelystä Kemin keskustan ravintolassa. Tapahtumapaikalla selvisi, että ravintolassa ollut asiakas oli suihkuttanut kaasusumuttimella, jonka seurauksena useampi henkilö oli altistunut. Poliisilla ei ole tiedossa, että tilanteesta olisi aiheutunut altistuneille hoitoa vaativia vammoja. Poliisi otti yhden henkilön kiinni rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn.

Kemi Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Tornio Uutinen