Lapissa oli viikonloppuna poliisille kysyntää

Julkaisuajankohta 26.5.2024 14.28
Uutinen

Poliisi tiedotti aikaisemmin kiireisestä viikonlopun aloituksesta. Kiireitä riitti myös lauantaista eteenpäin. Perinteisiä poliisitehtäviä oli eri puolilla maakuntaa ja useita henkilöitä otettiin kiinni.

Rovaniemi

Lauantai-iltapäivällä poliisi sai kotihälytystehtävän yksityisasuntoon Rovaniemelle. Paikalla selvisi, että seurueen viettäessä kosteaa lauantaita yksi kaveruksista oli tempaissut nyrkillä toista kasvoihin. Paikalta tuotiin epäilty tekijä kiinniotetuksi selvittämään tapahtumia tarkemmin.

Lauantai-iltana poliisi sai hälytyksen, kun kaksi humalaista miestä oli lähtenyt yksiairoisella soutuveneellä Ounaskoskelle. Tähän aikaan vuodesta Kemijoki on erittäin vuolas ja koski on voimakas. Kummallakaan veneilijällä ei ollut pelastus- tai kelluntaliiviä. Partio sai näköyhteyden veneeseen ja venekunta onnistui rantautumaan turvallisesti. Toinen veneilijöitä puhalsi lukemat, jonka perusteella häntä oli syytä epäillä vesiliikennejuopumuksesta. Kun poliisi oli ohjaamassa miestä kohti poliisiautoa tarkempia tutkimuksia varten, mies pisti painiksi. Ja hävisi. Mies pääsi poliisin pahnoille selvittämään asiaa rikospoliisin kanssa.

Vaikka on metsäpalovaroitus, oli rovaniemeläinen mies päättänyt polttaa roskia pihallaan lauantain ratoksi. Partio soitti ensin miehelle, joka kertoi, että mitään ei enää pala. Poliisi muistutti miestä metsäpalovaroituksesta ja neuvoi miestä jättämään polttohommat pois. Huolimatta lupauksestaan mies jatkoi kuitenkin roskien polttoa. Partio muisti miestä tästä hyvästä sakolla ja pelastuslaitos sammutti kokon.

Ranuantiellä auton kuljettaja oli hidastanut vauhtia ja laittanut vilkun päälle tarkoituksenaan kääntyä kulkusuunnassaan vasemmalle. Takana tullut auton kuljettaja oli luullut, että hänelle annettiin ohitusmerkki ja lähti ohittamaan törmäten edellä ajaneen auton kylkeen.

Kemijärvi

Hätäkeskukseen tuli lauantaina ilmoitus Kemijärvellä kotoaan kadonneesta henkilöstä. Hetken etsimisen jälkeen poliisi löysi henkilön lähimetsästä olosuhteisiin nähden tyydyttävässä kunnossa. Henkilö toimitettiin edelleen jatkohoitoon.

Posio

Posiolla vanhat riidat kärjistyivät siihen, että mies päätti mennä selvittämään asioita kirveen kanssa samassa pihapiirissä asuvan toisen osapuolen luo. Kirveellä uhkailija meni takaisin omaan asuntoonsa ennen poliisin paikalle tuloa, eikä suostunut avaamaan partiolle ovea. Partio pääsi kuitenkin asuntoon sisälle ja otti miehen kiinni.

Keminmaa

Poliisipartio valvoi lauantaina liikennettä Keminmaassa. Poliisipartio pysäytti aamupäivällä henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Auton kuljettajana toiminut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,56 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Kemijärvi Keminmaa Lapin poliisilaitos Posio Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Uutinen