Lapissa poliisia ovat työllistäneet väkivalta, omaisuus ja liikennerikokset

Julkaisuajankohta 3.2.2024 10.45
Uutinen
Valo pimeydessä

Kemissä on ollut ravintolassa pahoinpitely ja Torniossa on anastettu moottorikelkka yrityksen pihalta. Meri-Lapissa on anastettu useampia katalysaattoreita viikon aikana. Rovaniemellä 16-vuotias mies oli ajanut tieltä ulos alkoholin vaikutuksen alaisena.

Pahoinpitely ravintolassa Kemissä

Kaksi miestä pahoinpitelivät toisiaan Kemin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa lauantaina aamuyöstä. Miehillä oli ollut jo aiemmin yön aikana suusanallista riitaa ja kun he tapasivat uudestaan ravintolassa, niin riita eteni pahoinpitelyksi. Paikalla ollut kolmas mies meni tappeluun väliin ja sai osapuolet lopettamaan tappelemisen.

Miehille tuli lieviä vammoja pahoinpitelyn seurauksena.

Törkeä rattijuopumus Torniossa

Poliisipartio pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä henkilöauton Torniossa perjantai-iltana Röyttäntiellä kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Naiskuljettaja puhalsi seulonta alkometriin lukeman, joka ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Nainen määrättiin ajokieltoon.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Keminmaassa

Liikennevalvontaa tekevä poliisipartio mittasi Jäämerentiellä henkilöauton nopeudeksi 134 km/h:ssa 60 km/h:ssa alueella. Partio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti nuori mies. Hänellä oli kyydissä muitakin nuoria. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Moottorikelkka on anastettu Torniossa

Varikonkadulla sijaitsevan yrityksen pihalta on anastettu perjantaiyönä noin 01-04 välillä moottorikelkka. Moottorikelkka on merkiltään Polaris Rmk Khaos. Mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa sähköpostitse vihjeet.lappi@poliisi.fi osoitteeseen.

Katalysaattoreita on anastettu useampia Meri-Lapin alueella

Kemissä ja Torniossa on anastettu useampia katalysaattoreita kuluneen viikon aikana yöllä yksityishenkilöiden henkilöautoista. Anastusten kohde autoina ovat olleet Opel Astra henkilöautot.

Rovaniemellä nuorta epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Poliisipartio havaitsi vähän ennen kello neljää aamuyöstä lauantaina tieltä penkkaan ajaneen auton Rovaniemen Varastotiellä. Auton ympärillä oli useampi nuori henkilö ja kaikki olivat silminnähden päihtyneitä. Hetken selvittelyjen jälkeen kuljettajaksi ilmoittautui 16-vuotias nuori, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin yli kahden promillen lukeman. Nuori otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Seurueen toista henkilöä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja poliisi otti myös hänet kiinni. Poliisi jatkaa rikoksen selvittämistä.

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta