Lapissa rattijuopumuksia ja pahoinpitely

Julkaisuajankohta 5.11.2023 9.25
Uutinen

Lapissa poliisi nappasi liikenteestä useamman rattijuopon. Kittilässä ravintolan asiakas potkaisi järjestyksenvalvojaa.

Lauantaina päivällä poliisi pysäytti ilman ajo-oikeutta henkilöautoa ajaneen kuljettajan Rovaniemen Lampelankadulla. Huumausaineen pikatestin perusteella miestä epäillään myös rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Varhain sunnuntaina aamulla Rovaniemen keskustassa poliisi pysäytti ajoneuvon kuljettajan ajokunnon tarkistamiseksi. Ennen pysähtymistä kuljettaja oli ajaa jalankulkijan päälle suojatiellä. Pysäytettyään auton kuljettaja pyrki poliisia pakoon jalan, mutta hänet tavoitettiin pienen juoksukisan päätteeksi.  Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, haitanteosta virkamiehelle sekä huumausaineen käyttörikoksesta.  

Sallan keskustassa pysäytettiin sunnuntaina aamuyöstä kuljettaja, jota epäillään rattijuopumuksesta.

Poliisi otti kiinni järjestyksenvalvojaa potkaisseen asiakkaan

Kittilän Hullu Poro Areenalla järjestyksenvalvoja oli poistamassa ravintolassa häiriöksi ollutta asiakasta, kun tämä oli alkanut vastustamaan poistamista ja lopulta potkaissut järjestyksenvalvojaa päähän. Mies otettiin poliisin haltuun pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta epäiltynä.

Torniossa päihtynyt luistattelija

Meri-Lapissa lauantain huono sää toimi hyvänä poliisina ja rauhoitti yöelämää. Torniossa Itärannalla henkilöauton kuljettaja luistatteli autonsa perää sunnuntaina 5.11.2023 aamuyöllä kello 03.40. Partio päätti pysäyttää luistattelijan, joka osoittautui 31 -vuotiaaksi mieheksi. Puhalluskokeen tulos oli 0.27 mg/l, mutta miehen käytös oli epänormaalin hidasta ja hänen pupillinsa olivat laajentuneet. Huumausaineen pikatesti osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsoille. Mies käytettiin verikokeissa ja hänet määrättiin ajokieltoon. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kittilä Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Salla Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta