Lapissa useita moottorikelkkaonnettomuuksia

27.12.2021 19.46
Uutinen

Lapissa on sattunut useampi moottorikelkkaonnettomuus päivän aikana. Vakavin näistä Muoniossa, jossa moottorikelkkaa kuljettanut kuoli ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui puuhun törmäyksen seurauksena.

Muonio:

Moottorikelkan kuljettaja kuoli ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui maanantaina iltapäivällä Muoniossa sattuneessa moottorikelkkaonnettomuudessa.
Ulkomaalainen moottorikelkkailija oli ollut safarin mukana, yhtenä safarin jäsenenä, ja safari oli ajanut Muonion kylältä kohti Särkijärveä.
Tuntemattomasta syystä moottorikelkkaa kuljettaneen mieshenkilön moottorikelkka oli jälkien perusteella ajautunut ulos reitiltä reitin oikealle puolelle ja lopulta moottorikelkka kuljettajineen oli törmännyt puuhun.
Moottorikelkan kuljettaja menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Matkustajana ollut ulkomaalainen naishenkilö kuljetettiin Lapin keskussairaalaan mutta poliisin saamien tietojen mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia. Poliisi ei tiedota onnettomuudesta enempää.

 

Kittilä: 

Moottorikelkkailija törmäsi parkkipaikalla  pysäköitynä olleen pakettiauton perään Kittilän Levillä. Tuntemattomasta syystä naisen kuljettama moottorikelkka oli karannut käsistä matkailuyrityksen parkkipaikan välittömässä läheisyydessä edellä kuvatuin seurauksin. Nainen loukkaantui ja hänet kuljetettiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin. Kyydissä ollut mieshenkilö ei loukkaantunut.

 

Kittilä:

Moottorikelkkailija loukkaantui moottorikelkan kaaduttua virallisella reitillä Kittilässä. Moottorikelkan vauhti oli ollut n. 50 km/h:ssa. 
Kelkkaa kuljettanut mieshenkilö loukkaantui lievästi ja hänet kuljetettiin Kittilän terveyskeskukseen jatkotutkimuksiin.
 


 

Kittilä Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Muonio Uutinen
Lapin poliisilaitos
liikenneonnettomuudet
maastoliikenne