Läsnäololla lisätään Oulun keskustan alueen turvallisuutta

27.4.2021 11.03
Uutinen

Kesän ja koulujen päättymisen lähestyessä poliisi, kaupunki ja useat muut yhteistyökumppanit lisäävät näkyvää läsnäoloa Oulun keskustassa. 

Välittävien aikuisten ja auttavien tahojen jalkautumisella halutaan vaikuttaa ja puuttua Oulun keskustan järjestyshäiriöihin jo ennalta.  

-  Kevään myötä on ollut havaittavissa alaikäisten nuorten lisääntyvää levottomuutta ja huolestuttavaa väkivaltaistakin käyttäytymistä. Uskomme valvonnalla olevan myönteisiä vaikutuksia kaikkein keskustassa liikkuvien turvallisuuteen, toteaa valvonnasta vastaava ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Yhteistyössä toteutetulla valvonnalla vaikutetaan Oulun keskustassa liikkuvien ihmisten turvallisuuteen, erityisesti viikonloppuisin. 

Aikuisten ja auttavien tahojen valvovia silmiä on keskustassa nyt enemmän kun poliisien lisäksi Oulun kaupungin ja Oulun seurakuntayhtymän nuorisotyöntekijät, Walkers ja muut toimijat jalkautuvat keskustan alueelle erityisesti viikonloppuisin.

Poliisin neuvo: Jos havaitset kaupungilla häiriöitä, soita poliisi paikalle hätänumerosta 112.

Poliisi vetoaa myös vanhempiin. Vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla. Vanhempien tulee tietää minne ja kenen kanssa lapset menevät ja milloin he tulevat kotiin. Sopikaa yhdessä lastenne kanssa turvalliset pelisäännöt. Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Myös huumausaineita tavataan valitettavasti yhä useammin nuorten keskuudessa. 

Toivomme, että vanhemmat vastaisivat viikonloppuisin myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi olla poliisilta tai päivystävältä nuorisotyöntekijältä. 

Lämpimät kelit ja lisääntyvä vapaa-aika houkuttelevat ihmisiä kokoontumaan keskustaan.
Poliisi suosittelee vahvasti, että ihmiset jaksaisivat edelleen noudattaa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Oulu Oulun poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Oulun poliisilaitos
turvallisuus