Lasten tulitikkuleikkien epäillään aiheuttaneen vaaratilanteen Pirkkalassa Killon päiväkodilla

Julkaisuajankohta 4.7.2022 9.49
Uutinen

Poliisi ja pelastuslaitos hälytettiin perjantaina 1.7. klo 21.45 Pirkkalaan Sarkonkujalle Killon päiväkodille. Hälytyksen tehnyt sivullinen oli saanut sammutettua päiväkodin seinustalla palaneen paperikasan. Vahingot jäivät sivullisen ripeän toiminnan ansiosta vähäisiksi.

Sisä-Suomen poliisilaitoksessa Nokian poliisiasemalla on tutkittavana epäilty tuhotyön yritys. Sivullinen oli havahtunut savun hajuun ja oli myös nähnyt savua, joka tuli päiväkodin suunnalta. Paikalle rientänyt sivullinen sai sammutettua palon ja paikalle hälytetyn pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi varmistaa, että että palo oli todella sammunut.

Lähistöllä asuvat henkilöt kertoivat paikalla olleelle poliisipartiolle, että hetkeä ennen paloa päiväkodin viereisellä paperinkeräyspisteellä oli ollut lapsia. Poliisi pitää mahdollisena, että palon ja lasten ajallinen sekä paikallinen yhteys huomioon ottaen on mahdollista, että lapset saattavat liittyä palon syttymiseen.

Vahingot jäivät vähäisiksi ja ainostaan rakennuksen seinä nokeentui.

Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa tulitikkuleikkihin liittyvistä vaaroista ja korvausvelvollisuudesta.

Poliisi haluaa tavoittaa lapset puhutusta tai kuulustelua varten ja pyytää vihjeitä palon sytyttäneistä henkilöistä; [email protected] tai p. 0295 445 888.

Pirkanmaa Pirkkala Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen