Leikkiaseella leikkivä poika herätti huomiota Länsi-Pasilassa

Julkaisuajankohta 14.6.2021 17.49
Uutinen

Helsingin poliisi sai maanantaina 14.6.2021 kello 13 jälkeen kaksi ilmoitusta, joiden mukaan armeijatyyppisiin vaatteisiin pukeutunut mieshenkilö liikkui aseen näköisen esineen kanssa Länsi-Pasilassa. Ilmoittajat olivat havainneet henkilön Palkkatilantorilla ja Pasilan Poliisitalo 2:n läheisyydessä.

Poliisi lähti selvittämään asiaa ja tavoitti ilmoituksissa kuvaillun henkilön Pasilan Poliisitalo 2:n läheltä. Poliisi totesi mieshenkilön alakouluikäiseksi pojaksi ja ”aseen” leikkiaseeksi. Pojan vaatetus oli hyvin armeijahenkinen kypärää ja suun yli asetettua huivia myöten. Poika kertoi poliisille olevansa leikkimässä ulkona. 

Vaikka poliisi suhtautuukin lasten leikkimiseen myönteisesti ja kannustavasti, suhtautuu se ilmoituksiin mahdollisesti aseistautuneista henkilöistä aina vakavasti. Leikkiaseet ja aseleikkeihin sopiva huomiota herättävä vaatetus voivat aiheuttaa väärinkäsityksiä ja vääriä hälytyksiä erityisesti julkisilla paikoilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. 

Poliisi kehottaa vanhempia valvomaan parhaansa mukaan lastensa leikkejä ja leikkipaikkojen sijainteja. Poliisi pyytää myös vanhempia muistuttamaan lapsiaan siitä, että erityisen huomiota herättävät leikit kannattaa leikkiä syrjäisemmissä paikoissa. Poliisin neuvo on, että mahdollisia väärinkäsityksiä aiheuttavat lelut ja leikkivälineet, kuten leikkiaseet, kannattaa jättää kotiin keskeisille paikoille lähtiessä.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta