Lieksan ja Joensuun Enon loukkaantuneet karhut

Julkaisuajankohta 22.7.2021 17.32
Uutinen

Poliisi on tehnyt päätökset kahden pienpetorautoihin loukkaantuneen karhun osalta Pohjois-Karjalassa.

Lieksan rautakarhu

Lieksan rautakarhu lopetetaan eläinsuojelullisista syistä (kipu ja tarpeeton kärsimys / eläinsuojelulaki). Keinoja eläimen auttamiseksi ei käytännössä ole. Useiden asiantuntijoiden mukaan (Luonnonvarakeskus ja useat eläinlääkärit), lopettaminen on eläinsuojelun näkökulmasta ainoa ja perusteltu ratkaisu. Poliisin lopetusmääräys astuu voimaan 22.7.2021 ja on voimassa 19.8.2021 saakka. Poliisi on pyytänyt Lieksan riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua (SRVA) eläimen lopettamiseksi.

Rautakarhua seuraa kaksi ylivuotista pentua (eraus), joita ei lopeteta. Asiantuntijoiden mukaan (Luonnonvarakeskus), erauspennut selviytyvät hyvin suurella todennäköisyydellä talven yli ilman emoa.

Jos eläin saadaan lopetettua, se toimitetaan Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Joensuun Enon rautakarhu

Enon rautakarhun loukutusta yritetään perjantaihin 30.7.2021 klo 1200 saakka. Itä-Suomen poliisia tehtävässä avustavat Suomen riistakeskus, luonnonvarakeskuksen asiantuntijat ja kokenut villieläimiä tutkinut eläinlääkäri. Poliisi tiedottaa myöhemmin, jos loukutus onnistuu tai ellei onnistu, miten tehtävän hoitoa jatketaan.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta