Lieksassa epäiltyjä rikoksia ja kylmettynyt henkilö.

10.1.2022 16.44
Uutinen

Tapahtumia Pohjois-Karjalan alueelta

Lieksassa epäiltyjä rikoksia ja kylmettynyt henkilö.  
Maanantaiaamuna puoli kuuden aikaan hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Lieksalaisen Pielis Rengas Oy:n tiloihin on tehty murto. Rikoksen tekijä oli päässyt sisätiloihin ja aiheuttanut siellä vahinkoa. Sisällä oli muun muassa pumpattu öljyä pieni määrä lattialle. Toimisto- ja myymälätilassa oli sotkettu paikkoja. Myynnissä olevia renkaita oli levitelty ja esimerkiksi jäätelöitä ja virvoitusjuomapulloja oli levitelty pitkin lattioita. Kahvion kassaan ei oltu kajottu.


Rakennuksen ulkopuolella oli renkaita ja roska-astian sisältöä leviteltynä. Lumessa olleet jäljet johdattivat poliisipartion museon parkkipaikalle, jossa todettiin ikkunan olevan rikottu. Paikalta löytyi epäillyn tekijän jäljiltä hylätty maastopyörä.
Peräläntieltä oli tullut yöllä ilmoitus oudosta hiippailijasta, jolla oli heijastinliivi yllään. Lumessa näkyvät jäljet johdattivat poliisipartiota Peräläntieltä Timitran leirintäalueen uimarannalle. Poliisi havaitsi noin 300 metrin päässä rannasta jäällä olevan henkilön, joka huusi jotain. Lähemmäksi päästyään partio huomasi, että henkilöllä oli yllään keltainen heijastinliivi.


Kylmissään oleva henkilö ei osannut äkkiseltään kertoa, kuinka on päätynyt jäälle tai ylipäätään Lieksaan. Pakkasta oli löytymisen hetkellä noin -25 astetta.
Henkilön hallusta löytyi anastetuksi epäiltyä tavaraa, sekä epäiltyä huumausainetta. Henkilö kuljetettiin sairaalaan ja hänen tekojensa tutkintaa jatketaan aikanaan esitutkinnassa. 


Henkilöä epäillään tällä hetkellä varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä lievästä luvattomasta käytöstä.
Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tapahtumista. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Lieksa Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos