Liikenne, pahoinpitelyt ja omaisuusrikokset työllistivät Hämeessä

12.6.2021 10.23
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokaudessa 340 tehtävää. Perinteisten metelikeikkojen ja kotikeikkojen ohella poliisia työllistivät erilaiset pahoinpitelyt, liikennetehtävät sekä omaisuuteen kohdistuvat tehtävät.

Kanta-Häme

Aamulla kello 10 aikoihin pysäytti partio Hämeenlinnassa Tuuloksentiellä pakettiauton, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. 45-vuotias mies puhalsi nollat, mutta käyttäytyi hermostuneesti. Mies kieltäytyi huumausainepikatestistä, jonka vuoksi hänet vietiin verikokeeseen. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta lisäksi myös rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Noin kello 15 aikoihin pysäytti partio Hämeenlinnassa VT12 tiellä Alvettulassa auton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 25-vuotias nainen. Naisen puhallus oli nollat mutta huumausainepikatesti osoitti naisen käyttäneen huumausaineita. Nainen myönsi käytön.

Riihimäeltä Karankadulta tuli iltapäivällä ilmoitus, että mies pyrkii pysäköityihin autoihin sisälle. Partion tullessa paikalle, oli mies poistunut läheisen talon rappukäytävään. Partio löysi rapusta tuntomerkkeihin sopivan miehen. Asiaa selviteltäessä, huomattiin että yhden auton tuulilasi oli rikottu. Partiolle selvisi silminnäkijän kertomana, että poliisin kiinniottama mies oli rikkonut pesäpallomailalla myös auton ikkunan. Mies kiinniotettiin. Tekoväline löytyi lähistöltä.

Riihimäellä Linnunradankadulla sijaitsevassa asunnossa noin 30-vuotiaille veljeksille tuli riitaa, jonka seurauksena toinen veljeksistä pahoinpiteli toista nyrkein lyömällä. Pahoinpidelty veli oli päässyt pakenemaan toiseen huoneeseen ja vetänyt oven kiinni, jolloin perässä tullut veli oli alkanut rikkomaan ovea. Pahoinpitelijä oli paennut paikalta kuullessaan poliisin tulevan paikalle. Partio tavoitti miehen ulkoa lähettyviltä ja kiinniotti tämän. Kiinniotto tilanteessa mies alkoi käyttäytymään aggressiivisesti poliisia kohtaan ja hakkaamaan sekä potkimaan poliisiauton takatilaa.

Illalla Humppilassa Porintiellä kaksi miestä murtautui henkilöautoon. Miehet tulivat yllätetyiksi ja poistuivat paikalta ajoneuvolla. Läheisen firman työntekijä oli kerennyt ottamaan valokuvia miehistä ja autosta ennen näiden poistumista ja kuvien perusteella miehet pystyttiin tunnistamaan poliisin vanhoiksi tutuiksi. Alkuyöstä kyseisestä autosta tuli ilmoitus lähistöltä ja ilmoituksen mukaan kaksi miestä kiertelee omakotitalojen pihoissa. Partio tavoitti miehet ja heidät kiinniotettiin. Miesten hallusta löytyi myös huumausaineita.

Forssassa Sortohaankadulla partio pysäytti yöllä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut 25-vuotias mies oli käyttänyt huumausaineita ennen ajoon lähtöä.

Riihimäellä Saturnuksenkadulla rikottiin yöllä kello kahden aikaan ulko-oven lasi kerrostalosta. Tekijänä oli ollut mies, joka oli poistunut paikalta. Tekijästä saatu todistajalta hyvät tuntomerkit.

Janakkalassa Linnatuulen kohdalla VT3:lla, noin kello 3 aikaan havaitsi partio edessänsä menevän auton käyttävän huomattavaa ylinopeutta. Partio sai mitattua auton nopeudeksi 194 km/h. Kyseisessä kohdassa moottoritietä on 120 km/h rajoitus. Auton 20-vuotiasta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Samoihin aikoihin Hämeenlinnassa Helsinki-Tampere valtatiellä partio mittasi vastaantulevalle autolle 100 km/h rajoitus alueella nopeudeksi 157 km/h. Autoa kuljettanut 18-vuotias mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

Päijät-Häme

Noin kello 16.00 tapahtui Lahdessa Vesijärvenkadun ja Lahdenkadun risteyksessä polkupyöräilijän ja henkilöauton välinen onnettomuus. Noin 80-vuotias nainen oli kuljettanut autoa Vesijärvenkatua Sibeliustalon suunnasta kohti Lahdenkatua ja ollut aikeissa kääntyä kulkusuunnassaan vasemmalle, jolloin samasta suunnasta tullut pyöräilijä jatkoi Lahden kadun yli käyttäen suojatietä. Auton etukulma osui polkupyörään ja pyöräilijä kaatui maahan ja loukkasi päätänsä. Molemmille paloi vihreä valo-opaste onnettomuuden sattuessa.

Iltapäivällä sai poliisi tehtävän moottoritielle, josta tuli useita ilmoituksia autosta, jonka kuljettaja aiheutti vaaratilanteita ajamalla kaistojen keskellä ja yrittämällä saada kuljettamaansa autoa sivuluisuun. Samaisesta autosta oli tullut jo aikaisemmin ilmoituksia Itä-uudenmaan puolelta mutta silloin sitä ei oltu tavoitettu. Partio tapasi Mäkelän kohdalla liikenne-esteen takia pysähtyneen kohde auton ja meni jututtamaan kuljettajaa. Autossa oli kuljettajan lisäksi pieni lapsi takapenkillä ilman turvavyötä. Miehellä ei ollut esittää minkäänlaista ajokorttia tai henkilötodistusta, eikä hän halunnut selvittää henkilöllisyyttään poliisille. Partio pyysi miestä ulos autosta mutta hän kieltäytyi useaan otteeseen tulemasta ulos, jolloin partio joutui leikkaamaan miehen turvavyön katki ja ottamaan hänet ulos autosta. Mies jouduttiin raudoittamaan hänen vastarintansa takia ja hänet kuljetettiin poliisilaitokselle. Auton rekisteritietojen perusteella saatiin selville auton omistaja, joka selvensi asiaa poliisille. Autoa kuljettanut noin 20-vuotias mies oli ottanut auton käyttöönsä ilman lupaa vanhemmiltaan ja samalla sisaruksensa kyytiin Helsingistä. Mies kiinniotettiin epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumaantuneena ajamiseen, virkamiehen vastustamiseen ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Vanhemmat hakivat nuoremman sisaruksen Lahdesta kotiin.

Lahdessa Ajokadulta, anasti alle 30-vuotas nainen kaupan pihasta polkupyörän. Vartijat olivat huomanneet anastuksen ja soittivat poliisit paikalle. Nainen tavoitettiin polkupyörän kanssa Apilakadulta. Naista epäillään varkaudesta.

Heinolassa Kaupppakadulla partio pysäytti noin puolen yön aikaan henkilöauton, joka oli katsastamaton. Pysäytyksen yhteydessä selvisi, että autoa kuljettanut noin 50-vuotias mies oli ajo-oikeudeton ja hän oli käyttänyt huumausaineita ennen ajoon lähtöä.

Iitissä Sitikkalantiellä kaksi nuorta miestä yritti potkia ohi ajavia autoja puolen yön aikoihin. Yhden auton ohittaessa miehiä, onnistuivat he potkaisemaan autoa. Auton kuljettaja oli pysäyttänyt auton, jolloin nämä kaksi miestä olivat käyneet kuljettajan kimppuun ikkunasta käsin. Ajoneuvon kuljettaja hätääntyi ja yritti poistua autolla paikalta, jolloin hänen kuljettamansa auto osui taakse pysähtyneen auto keulaan. Kolarista ei aiheutunut kuin peltivaurioita. Poliisi kiinniotti pahoinpitelijät.

Sysmässä onkiniementiellä poliisi pysäytti aamuyöstä henkilöauton, jonka kuljettajana toimineella alle 30-vuotiaalla miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Miehen hallusta löytyi myös vaaralliseksi esineeksi luokiteltava nyrkkirauta.

Aamuyöstä Lahden Renkomäessä partio pysäytti huoltoaseman pihaan auton, jonka kuljettaja toiminut reilu 20-vuotias mies vaikutti päihtyneeltä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennerikokset
pahoinpitely
varallisuusrikokset
varkaus