Liikenneaiheisia rikoksia Hämeessä

19.7.2021 12.39
Uutinen

Hämeessä poliisilla oli vuodenaikaan nähden tavanomainen, eli kesäisen työteliäs vuorokausi.

Epävarmasti, välillä kahta kaistaa ajanut henkilöauto kiinnitti huomiota sunnuntaina puolen päivän aikaan Lahden Hennalassa. Autoa kuljettanut nuori nainen puhallutettiin, mutta tulos oli nolla. Koska nainen vaikutti päihtyneeltä, hänelle tehtiin huumepikatesti, joka osoitti merkkejä huumeiden käytöstä. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta, eikä hänen käyttämässään autossa ollut tehty omistajanvaihdosilmoitusta, eikä maksettu ajoneuvoveroa. Autosta poistettiin rekisterikilvet ja kuljettaja vietiin verikokeisiin. Häntä tullaan kuulustelemaan epäiltynä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Padasjoella sunnuntai-iltapäivällä henkilöauto oli kolhaissut toista autoa parkkipaikalla. Paikalle tullut poliisipartio puhallutti autoa ajaneen miehen ja tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.  Selvisi myös, että kuljettajan ajo-oikeus ei ollut voimassa. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.  Auton kyydissä istunutta omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Auto oli ollut pysähtyneenä suojatien eteen Karjalankadulla Lahdessa sunnuntaina illansuussa antaakseen tietä sähköpotkulaudalla liikkeellä olleelle henkilölle. Viereistä kaistaa ajanut mopoauto ohitti suojatien pysähtymättä ja törmäsi suojatietä ylittäneeseen henkilöön. Poliisin tultua paikalle kävi ilmi, että mopoautoa kuljettaneella nuorella ei ollut ajo-oikeutta. Auton töytäisemä henkilö vietiin sairaalaan tarkastuttamaan vammojaan ja nuorta kuljettajaa tullaan kuulustelemaan epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartion huomion kiinnitti maanantain aamuyöllä Hämeenlinnan Raatihuoneenkadulla ajosuunnan vastaisesti peruuttava henkilöauto. Kuljettajaksi osoittautui ajokiellossa oleva nuori mies, joka oli jäänyt kiinni kortitta ajosta jo 7 kertaa aiemminkin vuoden sisällä. Kuljettaja puhalsi alkometriin yli rattijuopumuksen rajan ja hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten aamuyöllä maanantaina Siltakadulla Riihimäellä. Auto ei pysähtynyt poliisiauton pysäytysvalosta huolimatta, vaan lähti kiihdyttämään karkuun kovaa nopeutta taajama-alueella. Pakenevan auton seuraaminen jatkui aina Hyvinkään puolelle saakka. Auto löytyi Hyvinkäältä tyhjänä ja jäljistä päätellen sillä oli törmätty liikenteenjakajaan. Poliisi tavoitti lopulta poliisikoiran avustamana lähimaastosta etsintöjen jälkeen kaikki 3 autossa ollutta henkilöä. Kävi ilmi, että he kaikki olivat alaikäisiä ja että auto oli otettu käyttöön ilman lupaa. Tapahtumista ilmoitettiin sosiaalipäivystykseen ja kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja luvattomasta käytöstä. 
 

Asikkala Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Riihimäki Uutinen
Hämeen poliisilaitos
ajokielto
liikenne
liikennejuopumus
liikennerikkomukset
liikennerikokset