Liikennekurin löystyminen näkyy Pohjois-Karjalassa

6.5.2021 10.48
Uutinen

Kortitta ajoa Joensuussa keskiviikko iltana ja keskiviikon torstain välisenä yönä sekä ylinopeuksia Outokummussa ja Joensuussa.


Poliisipartio havaitsi ajokiellossa olleen miehen ajavan vastaan keksiviikkona kello viiden jälkeen iltapäivällä Joensuun kaupunkikeskustassa. Poliisi kääntyi henkilöauton perään ja pysäytti tämän.  

Joensuun Noljakassa torstaiaamuna kello puoli kaksi nainen autoili poliisin eteen ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Naisella oli vuoden aikana jo seitsemäs kerta, kun hän jää kiinni kortitta-ajosta. 

Joensuun Noljakassa torstaiaamuna kello kaksi poliisipartio pysäytti henkilöauton. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Henkilöautoa kuljettanut mies kuulusteltiin saman tien ja hän myönsi teon. Mies oli jäänyt vuoden aikana kiinni ajo-oikeudetta-ajosta jo yksitoista kertaa. 
Noin puoli tuntia myöhemmin poliisipartio pysäytti saman henkilöauton. Edelleen kuljettajana oli sama mies ja hänelle kirjattiin uusi rikosilmoitus moottorikulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Moottoripyöräilijää epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta valtatie yhdeksällä, Outokummussa Varislammen kohdalla. Tapaus sattui keksiviikkona kello kymmenen aikaan aamulla. Liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio mittasi moottoripyörälle yli 200 kilometrin tuntinopeuden 80 nopeusrajoitusalueella. Moottoripyöräilijää ei tavoitettu. Tapahtuma-aikaan valtatiellä oli runsaasti liikennettä. Poliisi pyytää havaintoja kyseisestä tapauksesta erityisesti, jos moottoripyörä on tallentunut jonkun auton kojelautakameraan. 
Havainnot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.

Joensuun Noljakassa keksiviikkona kello kuuden aikaan illalla valtatiellä poliisi mittasi tutkalla henkilöautolle nopeudeksi 169 kilometriä tunnissa. Valtatiellä on mittausalueella satasen nopeusrajoitus. 
Kuljettajana toiminut mies myönsi ajaneensa ylinopeutta. Syyksi hän kertoi suivaantumisen muiden autoilijoiden ajotyyliin ja ohittaneen sitten muutaman auton. Samalla hän oli ohittanut huimalla nopeudelle myös siviilimallisen poliisiauton. 
Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin ajokieltoon. 

Hirvikolari valtatie kuudella keskiviikkoiltana kello 23 jälkeen. 
Joensuun Hammaslahdessa, Saarenkylän risteyksen kohdalla sattui hirvikolari. Yhdentoista jälkeen keskiviikkoiltana hirvi oli juossut tielle ja törmännyt paikalle osuneeseen kuorma-autoon. Hirvi menehtyi törmäyksen voimasta. Kuorma-auton keulaan tuli vaurioita, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Poliisi hälytti paikalle suurriistavirka-avun, joka huolehti hirven pois kolaripaikalta. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Outokumpu Pohjois-Karjala Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
liikenne