Liikenneonnettomuuksia ja päihtyneitä kuskeja Vakka-Suomessa

Julkaisuajankohta 19.12.2022 10.26
Uutinen

Lounais-Suomen poliisilla oli kiireinen viikonloppu Vakka-Suomessa. Poliisi hoiti niin liikenneonnettomuksiin kuin epäiltyihin rattijuoppoihin liittyviä tehtäviä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi sai ilmoituksen ojaan suistuneesta henkilöautosta Ykskoivuntiellä Uudessakaupungissa. Autossa oli onnettomuushetkellä kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa.

Poliisin saavuttua tapahtumapaikalle noin kello 2.50 kaikki autossa olleet olivat päässeet ulos, ja auton kuljettaja oli pelastuslaitoksen yksikössä. Kuljettajana ollut mies puhalsi 1,26 promillea poliisin alkometriin. 

Kuljettaja otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin Rauman poliisivankilaan. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Sunnuntai-iltapäivällä poliisi sai ilmoituksen autonsa hallinnan menettäneestä kuljettajasta Turuntiellä Laitilassa. 

Kuljettaja kertoi poliisille väistäneensä vastaan tullutta lumiauraa ja väistön seurauksena hänen autonsa oli osunut penkkaan. Siitä auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja osunut vastaan tulleen pakettiauton etuosaan, joka suistui törmäyksestä ojaan. 

Pakettiautossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat lievästi. Henkilöauton kuljettaja vietiin sairaalaan tarkistettavaksi. 

Päihtyneitä kuljettajia Laitilassa ja Uudessakaupungissa

Sunnuntain vastaisena yönä noin kello 3.05 poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Kostiaistentiellä Laitilassa. Auton kuljettajana ollut mies puhalsi alkometriin 2,16 promillea.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sunnuntai-iltana kello 20.40 aikaan poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Vehmaantiellä Uudessakaupungissa. Auton kuljettajana ollut mies puhalsi nolla promillea, mutta hänelle tehty huumausainepikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille, kannabikselle, opiaateille sekä bentsodiatsepiinille. Mies oli määrätty toistaiseksi voimassa olevaan ajokieltoon.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Miehellä oli kyydissään yksi matkustaja.

Paikalta poistunut kolaroija ja murtovarkaus

Poliisi sai ilmoituksen torstain ja perjantain välisenä yönä tapahtuneesta kolarista, jossa pysäköitynä olleen henkilöauton perään oli törmätty Ylinenkadulla Uudessakapungissa. Törmääjä oli poistunut paikalta.

Poliisille ilmoitettiin samana yönä myös Laitilan Samppanummen teollisuusalueella tuotantotilaan tapahtuneesta murrosta. Tuotantotilasta oli anastettu omaisuutta. 

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi