Liikenneonnettomuuksia Joensuussa

Julkaisuajankohta 23.9.2022 9.36
Uutinen

Joensuun alueella tapahtui kaksi liikenneonnettomuutta ja Lieksassa nainen ajoi päihtyneenä torstaipäivän aikana.

Joensuussa Kiihtelystiellä tapahtui täysperävaunuyhdistelmän ja henkilöauton välinen keulakolari torstaina kello 15 aikaan. Mies kuljettaja ajoi Kiihtelystietä kohti Hammaslahtea ja lähti ohittamaan kuljettamallaan henkilöautolla edellä ollutta ajoneuvoyhdistelmää sillä seurauksella, että törmäsi ensin ohitettavaan autoon ja sen jälkeen vastaan tulleen ajoneuvoyhdistelmän keulaan. Vastaan tulleen ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja havaitsi tilanteen ajoissa ja onnistui pysäyttämään yhdistelmän ennen törmäystä. Kiihtelysvaaran suunnasta tulevalle tie kaartuu oikeaan ja näkyvyys on huono. Henkilöauton turvatyynyt laukesivat törmäyksen vuoksi. Henkilöautossa oli yksi matkustaja.

Mies törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla Joensuussa Koulukadun ja Siltakadun liikenneympyrästä poistuessaan polkupyörällä ajaneeseen mieheen torstai-iltana kello 20.35. Polkupyöräilijä ajoi Siltakatua idän suuntaan, kun henkilöauton kuljettaja poistui Koulukadulle pohjoisen suuntaan. Polkupyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena. 

Nainen kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksena alaisena Lieksassa Joensuuntiellä torstai-iltana kello 23.53. Puhalluskoe oli 1,45 promillea. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta