Liikenneonnettomuuksia Kainuussa

Julkaisuajankohta 26.3.2023 15.26
Uutinen

Kainuussa on viikonlopun aikana sattunut useampia liikenneonnettomuuksia.

VT5:llä Kajaanin Mainualla tapahtui lauantaina 25.3.2023 aamupäivästä liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena neljä henkilöautoa. Onnettomuus tapahtui, kun Iisalmen suunnasta tullut auto oli pysähtynyt tielle odottamaan, että pääsee kääntymään vasemmalle ja auton perässä tulleessa autoletkassa ollut henkilöauto oli törmännyt edellä vauhtiaan hiljentäneen auton peräkulmaan. Autoletkan viimeisenä ollut auto oli väistänyt kolariin joutuneita vastantulevien kaistan puolelle, jolloin se oli törmännyt sitä vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Keulakolarissa loukkaantui kaksi henkilöä ja heidät vietiin paikalta tarkempiin tutkimuksiin. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 80 km/h. 

Paltamossa oli kolari Ouluntien ja Petäjälahdentien risteyksessä lauantaina 25.3.2023 aamupäivästä. Kolarissa Ouluntietä Paltamoon päin ajanut henkilöauto oli törmännyt Petäjälahdentieltä Ouluntielle tulleen henkilöauton kylkeen. Osalliset säästyivät sairaalahoitoa vaativilta vammoilta, henkilöautot vaurioituivat törmäyskohdistaan. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 100 km/h.

Paltamon Vartiuksentiellä oli keulakolari perjantai-iltapäivällä 24.3.2023. Kolarissa henkilöauto oli väistänyt edellään lumipöllyn takia vauhtia hiljentänyttä henkilöautoa vastaan tulevien kaistalle, jolloin oli törmännyt vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Kolariautojen kuljettajat loukkaantuivat tapahtumassa ja heidät vietiin paikalta tarkempiin tutkimuksiin. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 80 km/h.

Ristijärven pohjoispuolella henkilöauto oli törmännyt perjantai-iltana 24.3.2023 ilvekseen, joka oli juossut tielle henkilöauton kulkusuuntaan nähden tien oikealta puolelta. Eläin oli jatkanut törmäyksen jälkeen matkaa ja siitä ilmoitettiin suurriistavirka-apuun. Tapahtumapaikalla nopeusrajoitus on 100 km/h.
 

Kainuu Kajaani Liikenne Oulun poliisilaitos Uutinen