Liikenneonnettomuuksia Pohjois-Karjalassa

Julkaisuajankohta 28.1.2022 10.02
Uutinen

Kuorma-auto perävaunu yhdistelmän sekä kuorma-auton kolari Outokummussa Henkilöauton ja linja-auton kolari Kontiolahdella Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Tuupovaarassa Henkilöauton ja hirven kolari Tohmajärvellä

Kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmä sekä kuorma-auto olivat kolaroineet Outokummun Lappalassa, Kuopiontien (Valtatie 9) ja Sätöksentien risteyksessä, torstaina noin kello 13.20. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu pakettiauton ajaneen puurekan perään.

Kuorma-auto perävaunuyhdistelmän kuljettaja oli kertonut olleensa aikeissa kääntyä Kuopiontieltä Sätöksentielle, kun takana ollut auto oli törmännyt perävaunuun.

Kuorma-auton kuljettaja oli viety ambulanssilla keskussairaalaan. Yhdistelmän perävaunu oli vaurioitunut takaosastaan ja kuorma-auto oli vaurioitunut etuosastaan.

Henkilö- ja linja-auto kolaroivat Kontiolahdella

Hätäkeskukseen oli ilmoitettu kahden auton välisestä kolarista Kontiolahdella, Hirvirannan kohdalla Kajaanintiellä (Valtatie 6), torstaina kello 14.40 .

Tapahtumapaikalla selvisi Joensuuta kohti tulleen henkilöauton törmänneen keula edellä vastaan tulleen linja-auton vasemman kyljen takaosaan. Henkilöautoon kuljettaja oli kertonut havainneensa takaa tulleen hälytysajossa olleen ambulanssin ja oli ryhtynyt väistämään sitä, ajamalla tien oikeaan reunaan. Kuljettaja oli kertonut menettäneensä auton hallinnan, auto oli pyörähtänyt pyörillään ja osunut linja-auton takaosaan.

Henkilöauton kuljettaja oli viety ambulanssilla keskussairaalaan tarkistettavaksi. Henkilöauto oli vaurioitunut vasemmasta etukulmasta ja linja-auto oli vaurioitunut vasemman kyljen takaosasta.

Epäilty rattijuoppo Tuupovaarassa

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta pakettiautolla Joensuun Tuupovaaran keskustassa torstaina 15.30 jälkeen.

Poliisi oli pysäyttänyt miehen kuljettaman auton normaalissa liikennetarkastuksessa. Miehelle tehty puhalluskokeen tulos oli ollut 2,38 promillea. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia.

Hirvikolari Tohmajärvellä

Henkilöauto ja hirvi olivat kolaroineet Valtatiellä kuusi Tohmajärven ja Kiteen rajalla perjantaina kello 5.30.

Henkilöauton kuljettaja oli ajanut Kiteen suunnasta Joensuun suuntaan, kun tien vasemmalta puolen oli juossut hirvi tielle. Kuljettaja oli voimakkaasta jarrutuksesta huolimatta törmännyt hirven takaosaan auton oikealla etukulmalla. Auton konepelti ja etulokasuoja olivat vaurioituneet sekä oikea sivupeli oli irronnut paikaltaan. Hirvi oli jatkanut matkaansa tien oikealle puolen metsään.

Suurriistavirka-avun toimijat olivat lähteneet tarkistamaan hirven kuntoa.

Autossa yksin ollut kuljettaja ei ollut loukkaantunut törmäyksessä.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kontiolahti Liikenne Outokumpu Pohjois-Karjala Tohmajärvi Uutinen