Liikenneonnettomuus Tampereella tiistaina 30.3.2021

31.3.2021 8.58
Uutinen

Tampereella Pispalan valtatien ja Epilänkadun risteyksessä tapahtui tiistaina kello 13.45 liikenneonnettomuus, jossa menehtyi noin 70-vuotias nainen.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan henkilö oli jäänyt linja-auton alle suojatiellä Epilänkadulla. Tehtävälle liittyi useita poliisin, pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä.

Paikalla tehdyssä tutkinnassa ilmeni, että linja-auto oli tulossa keskustan suunnasta Pispalan valtatietä tarkoituksena kääntyä menosuunnassaan oikealle Epilänkadulle.

Linja-auton ajosuuntaan oli palanut punainen valo.  Risteyksessä Epilänkadulla jalankulkijoiden liikennevalot olivat myös punaisella. Vihreän liikennevalon vaihtuessa sekä jalankulkijoille että linja-autolle, oli jalankulkija lähtenyt ylittämään Epilänkatua ja linja-auton kuljettaja oli lähtenyt myös liikkeelle. Jalankulkija oli päässyt ylittämään suojatien. Suojatietä ylittäneen jalankulkijan perässä oli tullut toinen jalankulkija, joka oli jäänyt Epilänkadulle kääntyneen linja-auton alle. Hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Alustavassa puhutuksessa kuljettaja kertoi, että ei ollut havainnut naista.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.
 

Liikenne Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Tampere Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikenneonnettomuudet
onnettomuudet
rikokset