Liikennerikoksia ja murto vapaa-ajan asuntoon Etelä-Karjalassa

26.4.2021 12.02
Uutinen

Poliisi tavoitti viikonloppuna kaksi törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa sekä kaksi huomattavaa ylinopeutta ajanutta kuljettajaa.

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa viikonloppuna. Kummankin kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta Lauritsalan kaupunginosasta ja Ruokolahdelta.

Poliisi pysäytti viikonlopun aikana Lappeenrannassa valtatie 6:lla kaksi henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Toinen kuljettajista ajoi 177 km/h tuntinopeudella 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Poliisi määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. Toinen kuljettaja ajoi 172 km/h tuntinopeudella 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Murto vapaa-ajan asuntoon Ruokolahdella 

Ruokolahdella murtauduttiin vapaa-ajan asuntoon ja anastettiin kaksi mopoa 23.-25.4.21 välisenä aikana. Toinen mopoista on musta Suzuki Solifer-Pv50/50, jossa on pinkit sivuosat ja sen rekisteritunnus on 59-TGL. Toinen mopoista on kilvetön musta Solifer S1, jossa on hopea runko.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Keinoja estää murtoja: suojaa, havainnoi, ilmoita poliisille

  • Älä jätä arvo-omaisuutta saataville. Vie kaikki arvokas ja kiinnostava mökistä pois. Älä jätä aseita, alkoholia, elektroniikkaa, työkoneita eli ei mitään, jota on helppo myydä edelleen pimeillä markkinoilla tai verkossa.
  • Jos arvokkaampaa omaisuutta on pakko jättää mökille, kuvaa omaisuus ja ota mahdolliset tunnisteet ylös. Voit myös merkitä omaisuutesi. Hankittavissa on merkitsemiseen sopivia välineitä, joiden avulla yksilöllisen tunnistusmerkinnän voi hoitaa pienellä vaivalla.
  • Jätä verhot avoimiksi. Näin varas näkee, ettei vapaa-ajanasunnossa ole mitään anastettavaa.
  • Hanki valvonta- ja hälytysvälineistöä. Murto- ja kameravalvontalaitteet sekä niistä kertovat tarrat ja kilvet toimivat selkeänä pelotteena.
  • Yhteistyö kannattaa. Sopikaa, että alueen asukkaat valvovat alueen turvallisuutta eli havainnoivat epäilyttävien henkilöiden liikkeitä ja toimintaa sekä ilmoittavat niistä tarvittaessa poliisille. Kun rikollinen huomaa, että hänet on havaittu, hän ei yleensä jää alueelle vaan vaihtaa maisemaa.
  • Älä auraa talvella mökkiteitä turhaan, jos et ole siellä.
  • Poista postilaatikko kesän jäljiltä tienvarresta.

Katso poliisin video mökkimurroilta suojautumiseksi Youtubessa 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
liikennerikokset
murto
rikosasiat