Liikennerikoksia Pohjois-Karjalassa

19.1.2021 10.21
Uutinen

Alle 18-vuotias nuori anasti useampia henkilöautoja ja ajoi alkoholin vaikutuksen alaisena Lieksassa tiistaiyönä noin kello kolme.

Poliisipartion saapuessa paikalle, oli ojassa kaksi autoa molemmilla puolilla tietä ja molemmat kohti Lieksaa. Alkutoimenpiteiden jälkeen toinen auto jätettiin paikalleen ja toisen Pelastuslaitos hinasi takaisin tielle ja auto ajettiin pihaan, mistä se oli jälkien perusteella anastettu.  
Silminnäkijät kertoivat ensin yhden auton ajetun tien penkkaan. Koska autoa ei saatu takaisin tielle, oli pihamaasta haettu toinen auto ja yritetty jatkaa matkaa sillä. Auto kuitenkin suistui myös ojaan. Tämän jälkeen oli lumilapio lentänyt lumipenkkaan ja tekijäkaksikko lähtenyt kävellen kohti Lieksan keskustaa. 
Penkassa olleiden autojen luona oli vielä käynyt kääntymässä joku auto.
Poliisit olivat menneet toiseen paikkaan ja huomanneet läheisessä risteyksessä jälleen kaksi henkilöautoa tienpenkassa. Ainakin toinen autoista oli vahingoittunut. 
Paikalle saapui myös tuntomerkkeihin sopiva henkilö, joka kiisti poliisille tietävänsä mistään mitään. Henkilön hallusta löytyi yhden anastetun auton avaimet ja niin henkilö otettiin kiinni epäiltynä moottorikulkuneuvojen käyttövarkauksiin. Epäillyn kotoa tavattiin äiti, joka kertoi nuorella olleen lupa käyttää äidin omistamaa autoa. Epäilty henkilö puhallutettiin ja tulos oli 1.52 promillea. Poliisi jatkaa jutun esitutkintaa.  

Tiistaiaamuna kello neljän aikaan Joensuussa henkilöauton kuljettajaa epäiltiin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Poliisin pysäyttämän auton kuljettaja puhalsi alkometriin nollat mutta päihtymyksen vuoksi hänelle tehtiin huumausaineen pikatesti, joka näytti positiivista kannabikselle ja amfetamiinille. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin ja tutkinta jatkuu esitutkinnassa.  

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
liikenne
oikeudenkäynti
rikosasiat
rikosprosessi