Liikennerikoksia Pohjois-Karjalassa

24.7.2021 11.12
Uutinen

Epäilty rattijuopumus Nurmeksessa, auto katolleen Nurmeksen Riihivaarantiellä, mopolla törkeää liikennekäyttäytymistä Kiteellä ja Outokummussa epäilty törkeä rattijuopumus.

Epäilty rattijuopumus Nurmeksessa.

Perjantaina puoli viiden aikaan iltapäivällä Nurmeksen Lehtovaarassa mies ajoi mönkijällä ulos tieltä. Poliisin vielä ajaessa paikalle mönkijän kuljettaja pinkaisi juoksuun mutta ensihoitaja oli nopeampi ja tavoitti miehen. Poliisin ehdittyä paikalle selvittämään tapahtumien kulkua, mies puhalsi alkometriin 1,5 promillea. Poliisin tiedon mukaan kuljettaja ei loukkaantunut vakavasti. Mönkijä oli törmännyt kovalla vauhdilla keula edellä sähkötolppaan. Kuljettaja oli lentänyt ajoneuvon kyydistä pusikkoon. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

 

Auto katolleen Nurmeksen Riihivaarantiellä.

Lauantaina puolen yön jälkeen poliisille tuli ilmoitus autosta, joka oli katollaan ojassa Riihivaarantiellä Nurmeksessa. Paikalla olleista jäljistä oli nähtävissä, että autolla oli ajettu pienen mäen nyppylän yli ja tämän jälkeen vasemmalle ojaan. Ojassa auto oli kulkenut noin 40 metriä kääntyen lopulta katolleen. Asian tutkinta on kesken.

 

Mopolla törkeää liikennekäyttäytymistä Kiteellä.

Kiteellä epäillään nuoren syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen mopolla. Poliisi yritti pysäyttää kilvetöntä ja valotonta mopoa Kiteen keskustassa perjantaina hieman ennen puolta yötä. Mopon kuljettaja ajoi poliisia karkuun holtittomasti. Mopo sammui kesken paon ja tässä vaiheessa poliisi juoksi edelleen karkuun pyrkineen kuljettajan kiinni.

 

Outokummussa epäilty törkeä rattijuopumus.

Lauantaiyönä puoli yhden jälkeen Outokummun keskustassa poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta. Ajoneuvo pysäytettiin ja sen kuljettajana toiminut mies puhalsi alkometriin 2,77 promillea. Matkustajat joutuivat kävelylle ja kuljettaja vietiin kiinniotettuna Outokummun terveyskeskukseen verikokeisiin. Samalla kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

 

 

Itä-Suomen poliisilaitos Kitee Liikenne Nurmes Outokumpu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos