Liikenteessä työsarkaa poliisilla

31.3.2021 13.25
Uutinen

Viime viikonloppuna Sisä-Suomen alueella tavattiin tien päältä 11 törkeään rattijuopumukseen epäiltyä sekä parikymmentä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäiltyä kuljettajaa.

Päihtyneenä ratissa ja polttoainevarkaissa

Poliisi sai perjantaina 26.3.2021 kello 15 aikaan Äänekoskella tehtävän, jonka mukaan henkilöautoa tankattiin huoltoasemalla ja poistuttiin paikalta maksamatta. Paikalta poistunut henkilöauto tuli liikennepoliisin partiota vastaan Tikkakoskella ja kuljettaja pysäytettiin. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja drugwipe-testaus osoitti hänen käyttäneen huumausainetta. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ajoneuvorikkomuksesta, koska autossa oli väärän ajoneuvon rekisterikilvet. Autossa kyydissä ollutta matkustajaa epäillään polttoaineen näpistyksestä ja huumausaineen hallussapidon vuoksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Tieltä suistuminen ja moottoripyörällä keuliminen

Lauantaina 27.3. kello 15 aikaan poliisi sai tehtävän Ruovedelle Pohjankyläntielle, jossa ajoneuvo oli suistunut ulos tieltä ja katkaissut sähköpylvään. Paikalta poistunut kuljettaja tavoitettiin vahingoittumattomana, mutta häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantaina kello 21 jälkeen poliisia vastaan ajoi 4-tiellä Konginkankaalla Äänekoskella kaksi ajoneuvoa, joiden kuljettajat ajoivat peräkkäin molemmat 162 km/h rajoituksen ollessa 80. Molemmat kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja heidän ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Kuljettajia epäillään törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Lauantaina poliisi havaitsi kello 23 jälkeen Tampereen Kalevassa moottoripyörän kuljettajan, joka ajoi ns. keula pystyssä huomattavan kovalla nopeudella pitkin ajoväylää. Partio pysäytti kuljettajan ja kävi ilmi, ettei tällä ollut moottoripyörään vaadittavaa ajo-oikeutta. Moottoripyörä oli myös poistettu liikenteestä ja sen rekisterikilpi oli peitetty. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja ajoneuvorikkomukseen.

225km/h sekä kolari päihtyneenä

Pirkkalassa Pyhäjärventiellä liikenneyksikön partioiden liikennevalvontaan ajoi sunnuntaina 28.3. kello 01 aikaan kuljettaja 225km/h nopeudella. Tieosuudella oli 100 km/h nopeusrajoitus. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ylöjärvellä Kyrönlahdessa tapahtui sunnuntaina kello 21 aikaan kolari, jossa pakettiautoa Kurun suunnasta kohti Ylöjärveä ajaneen kuljettajan etukulmaan törmäsi vastaan tulleen ajoneuvon kuljettaja. Vastaan tullut ajoneuvo oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle ja sen kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Liikenne Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennevalvonta
päihteet
ylinopeus