Liukas keli ja tuiskuava lumisade työllisti poliisia Oulun seudulla

Julkaisuajankohta 2.2.2024 5.40
Uutinen

Oulun poliisilaitoksen alueella oli runsaasti liikennetehtäviä torstain ja perjantaiyön aikana.

1.2.2024 kello 14.24 Siikalatvalla Ouluntiellä bussi ajautui ojaan myrskytuulen seurauksena. Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

1.2.2024 kello 18.10 Oulussa Savottatiellä kahden henkilöauton kolari, jossa toinen auto oli ajautunut kylki edellä toisen auton etukulmaan. Ensihoito tarkisti tapahtumassa osallisina olleiden voinnin. Poliisi hoiti tapauksen sakolla.

1.2.2024 kello 18.56 Siikalatvalla Ouluntiellä ulkomaalainen rekka oli ajanut liittymässä pitkäksi liukkaudesta johtuen ja jäänyt kiinni penkkaan. Ei henkilövahinkoja. Hinausauto veti rekan pois lumipenkasta.

1.2.2024 kello 21.19 Oulussa Pohjantiellä henkilöauto oli lähtenyt liukkauden takia luisuun ja osunut viereistä kaistaa ajavan rekan kylkeen. Molempiin ajoneuvoihin tuli vaurioita mutta tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

1.2.2024 kello 20.21 Oulussa Tulliväylällä ulkomaalainen täysperävaunurekka jäi jumiin kuskin huomattua että ei mahdu ajamaan rautasiltaa pitkin keskustaan. Tapahtuma-aikaan oli vilkas liikenne ja kuljettaja tarvitsi poliisin liikenteenohjausta päästäkseen peruuttamaan takaisin Kemintielle ja valitsemaan uuden reitin.

2.2.2024 kello 1:n aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton Oulunsalossa kuljettajan ajokunnon selvittämistä varten. Nuori mieskuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen mutta huumausaineen pikatesteri näytti positiivista huumausaineelle. Kuljettaja käytettiin verikokeissa päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Lisäksi ajoneuvoon tehtiin paikanetsintä, jossa löydettiin epäiltyä huumausainetta, jonka vuoksi ajoneuvon kuljettaja ja matkustajat otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä huumausainerikokseen. Kuljettajaa epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Rikostutkinta jatkaa asian selvittelyä päivän valjetessa.

2.2.2024 noin kello 2:n aikaan Muhoksella Tyrnäväntiellä aura-auto oli ajautunut ulos tieltä ja liikenne oli kokonaan poikki sen aikaa että auto saatiin hinattua pois pellolta.

Lisäksi poliisin tehtävälistalle on kuulunut illan ja yön aikana useita muitakin pienempiä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Onnettomuuksiin on myötävaikuttanut todella huono ajokeli tuiskuavan lumen, heikentyneen näkyvyyden ja liukkaiden tienpintojen takia.

Poliisi muistuttaa tiellä liikkujia varaamaan aikaa liikenteeseen ja varmistamaan, että autossa on mukana lämmintä vaatetusta mahdollisen onnettomuuden sattuessa, että ajovalot on puhdistettu lumesta edestä ja takaa ja että näkyvyys on turvattu joka puolelta ajoneuvoa havainnoinnin helpottamiseksi.

Liikenne Muhos Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Siikalatva Uutinen