Loppukesän viikonloppu Lounais-Suomessa

Julkaisuajankohta 7.8.2022 8.07
Uutinen

Hälytystehtävien määrä on elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ollut Lounais-Suomessa maltillinen. Viikonloppu on vietetty pitkälti perinteisten poliisitehtävien merkeissä. Poliisi on pystynyt vastaamaan avun ja valvonnan tarpeeseen, vaikka välillä toistakymmentä hälytystehtävää onkin ollut odotuslistalla.

Nostoja tehtävistä voidaan mainita seuraavasti;

Perjantaina Turun KELA:n palvelupisteessä asiakas rikkoi palvelupisteen turvalasin ja tunkeutui henkilökunnan puolelle. Asiakas poistui ennen poliisin saapumista. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, ja asiaa tutkitaan vahingontekona.

Liedossa etsittiin kadonnutta 11- vuotiasta poikaa perjantai-iltapäivällä. Tapaus sai onnellisen lopun, kun poika löytyi muutaman tunnin kuluttua noin kilometrin päästä katoamispaikastaan. 

Raumalla poliisi otti lauantaina kiinni henkilön, joka anastustarkoituksessa oli murtautunut asuttuun asuntoon. Poliisi oli paikalla nopeasti. Epäilty, poliisin hyvin tuntema ammattimies, otettiin kiinni hänen poistuessaan asunnosta.

Poliisiveneen miehistö raportoi tilastoineensa, että noin puolet viikonloppuna puhallutetuista veneilijöistä sai alkometrin värähtämään. Rangaistavuuden raja ei kuitenkaan onneksi ylittynyt viikonlopun aikana kuin yhdellä kipparilla. Valvontaa suoritettiin yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa. Poliisivene selvitteli myös Airistolla lauantaina tapahtunutta kahden vesijetin välistä törmäystä, jossa loukkaantui yksi henkilö.

Useamman maakunnan alueilla kiertänyttä satojen autojen kokoontumisajoa valvottiin liikennesektorin partioiden toimesta lauantaina Huittisissa. Häiritsevästä ja tarpeettomasta ajotavasta, tolkuttomista nopeuksista, epäkuntoisuuksista ja kortittomuuksista kirjattiin kymmeniä sakkoja. Muutama ajokortti jäi poliisin hyllylle. Pari autoilijaa pääsi esitutkintaan törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja rattijuopumuksen vuoksi. Saimme kuulla tärvänneemme hyvän tapahtuman.

Yleisötapahtumia on ollut muun muassa Naantalissa Sunfest, Paraisilla Parfest, sekä Porissa Porispere. Puuskainen ja sateinen sää on vaikuttanut tapahtumiin. Porisperessä tuuli oli ollut lauantai-iltana lavarakenteille vaarallisen voimakas, ja järjestäjä oli tehnyt turvallisuuden nimissä ryhdikkään päätöksen keskeyttää päälavan esiintymiset hetkeksi. Järjestys tapahtumissa säilyi pääasiassa mallikkaasti, mutta muutamia huumausaineasioita ja päihtyneitä kuumapäitä kertyi selviteltäväksi.

Kustavintiellä kortiton ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajanut kuljettaja ajoi sunnuntain vastaisena yönä tieltä. Auto tuhoutui ulosajossa käytännössä täysin. Ihmeen kaupalla kukaan ei loukkaantunut, vaikka ainekset tähän olivat tarjolla.

Sunnuntain vastainen yö oli jotenkin kuumentanut päitä erityisesti Salossa ja Turussa. Ihmiset riehuivat itsensä putkaan. Salossa säilössäpidon makuupaikat olivat täynnä, ja Turussakin käyttöaste oli korkea.

Poliisilaitos rauhoittuu pyhäpäivän viettoon. Sunnuntaina levittäydymme palvelemaan harvaan asuttuja alueita. Erään maaseutukunnan etäisellä sivukylällä järjestetään huutokauppa, joka valvontapyynnön mukaan äityy perinteisesti huutamiseksi. Vastaamme valvontapyyntöön ja poikkeamme näytillä.

 

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Satakunta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi