Lounais-Suomen pikkujoululiikenteestä tavoitettiin useita päihtyneitä kuljettajia

30.11.2021 15.43
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi valvoi tehostetusti pikkujoululiikennettä ja erityisesti rattijuopumuksia marraskuun viimeisinä viikonloppuina 19.–21. ja 26.–28.11.

Tehovalvonnassa jäi kahtena viikonloppuna kiinni yhteensä 23 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Näistä kymmenen oli törkeitä rattijuopumuksia ja neljä kuljettajaa kuljetti ajoneuvoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Poliisin alkometri värähti valvonnassa myös 39 kertaa alle rangaistavuuden näyttävän lukeman.

Ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisilaitokselta muistuttaa, että alkoholi heikentää kuljettajan suoriutumista nopeutta ja tarkkuutta vaativissa tilanteissa. Reaktiot hidastuvat, arviointivirheet lisääntyvät ja arvostelukyky heikkenee. 

– Jokainen rattijuopumus liikenteessä on liikaa. Jo pienikin veren alkoholipitoisuus huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuuteen joutumisen todennäköisyyttä. Sama pätee myös huumausaineisiin, Peltola toteaa.

Kaikkiaan poliisi puhallutti Lounais-Suomessa tehovalvonnan aikana 2 663 kuljettajaa. Valvontajakso oli osa poliisin valtakunnallista pikkujoululiikenteen tehovalvontaa.

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi
Lounais-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennevalvonta
päihteet