Lounais-Suomen poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Julkaisuajankohta 16.7.2021 11.23
Uutinen

Valvonnan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta sekä torjua harmaata taloutta ja kuljetusrikollisuutta. Tehovalvontaa suoritetaan koko Lounais-Suomen alueella maanantaista sunnuntaihin 19.–25.7.2021.

Valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvon kuntoon. Lisäksi erityisteemana on ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

– Tehovalvonnassa kiinnitetään huomiota kuorma-autojen ohella myös linja-autojen kuljettajien ajo- ja lepoaikoihin ja esimerkiksi puhelimen käyttöön ajon aikana, kertoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisista.

Viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana Lounais-Suomessa tarkastettiin noin 240 ajoneuvoa, joista noin 70 löytyi huomautettavaa.

Tehovalvontaviikko on koko maanlaajuinen. Lounais-Suomen poliisi synkronoi osaltaan viikon teemavalvontaa Pohjanmaan, Sisä-Suomen ja Länsi-Uusimaan poliisilaitosten kanssa valvonnan kattavuuden tehostamiseksi. 

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi