Luvattomat maalarit matkustelivat taksilla rahattomina Lahdessa

Julkaisuajankohta 18.11.2022 10.00
Uutinen

Mieskaksikko maalaili luvattomasti pukukopin seiniä uimarannalla, matkustivat sen jälkeen taksilla ilman rahaa ja toisen hallusta löytyi vielä huumausaineita. Muutoin liikenneaiheiset tehtävät työllistivät poliisipartioita kuluneen vuorokauden aikana Hämeessä.

LAHTI. Hätäkeskukseen tuli myöhään torstai-iltana ilmoitus, että kaksi miestä sotkee pukukopin seiniä maalilla Möysän uimarannalla. Kaksikko oli poistunut paikalta ja he olivat nousseet taksin kyytiin.
Poliisipartio oli toisella tehtävällä huoltoasemalla Renkomäessä, kun se kiinnitti huomiota erikoisesti käyttäytyvään mieheen. Hän oli tullut huoltoasemalle taksilla toisen miehen kanssa taksilla. Miesten tuntomerkit sopivat Möysän uimarannalta maalaushommista poistuneeseen mieskaksikkoon.
Miehet olivat maalanneet uimarannan pukukopin ulkoseinään isot maalaukset spray- maalilla. Lisäksi rakennuksen viereinen jäteastia oli saanut maalauksen kylkeensä.
Nuoremman parikymppisen miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita.
Kummallakaan miehistä ei ollut rahaa maksaa taksikyytiä. Neli- ja kaksikymppinen mies otettiin kiinni vahingontekoon. Tämän lisäksi molempia epäillään lievästä petoksesta ja nuorempaa miehistä vielä huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Poliisipartio oli suorittamassa liikennevalvontaa torstai-iltana Lahden Kivimaalla. Partiota vastaan ajoi henkilöauto huomattavalla ylinopeudella Lahdenkadulla hieman ennen Holman kiertoliittymää. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 100 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.
Partio pysäytti kolmekymppisen miehen kuljettaman auton. Hänellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Partio kuulusteli miehen epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Keski-ikäisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen torstai-iltana Lahden Liipolassa. 
Poliisipartio pysäytti ajokiellossa olevan naisen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

LAHTI. Poliisipartio tapasi poliisitehtävän yhteydessä tehtävään liittyneen parikymppisen miehen torstai-iltana Lahden Kivimaalla. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa huumausaineita huumausainerikoksen verran. Mies otettiin kiinni mainittuun rikokseen.

HEINOLA. Keski-ikäinen mies otti taksikyydin Keski-Uudeltamaalta Heinolaan torstaina iltapäivällä. Kyyditettävällä ja taksinkuljettajalla oli erilainen näkemys kyydin hinnasta. Taksamittarin mukaan kyyti maksoi hieman yli 200 euroa, mutta kyytiläinen oli valmis maksamaan matkasta 20 euroa.
Poliisi tutkii tapausta lievänä petoksena.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppisellä miehellä oli hallussaan nyrkkirauta torstaina iltapäivällä Paroisilla. Poliisipartio tapasi toisen tehtävän yhteydessä miehen, jonka hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa nyrkkirauta. Miehen epäillään syyllistyneen asiassa vaarallisen esineen hallussapitoon.

HAUSJÄRVI. Häntäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän torstaina iltapäivällä Riihimäen- ja Oitintien risteykseen. Ilmoituksen mukaan risteyksessä oli kahden henkilöauton kolari.
Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että 80-luvulla syntynyt nainen oli ajanut henkilöautolla Oitintietä tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Riihimäentielle. Hän ei ollut havainnut vasemmalta risteystä lähestyvää ajoneuvoa, joten autot törmäsivät toisiinsa. Risteyksessä on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki Oitintieltä ajettaessa.
Molempien autojen kuljettajat loukkaantuivat törmäyksessä alkutietojen mukaan lievästi ja ensihoito kuljetti heidät tarkastuksiin. Väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin noudattamatta jättäneen kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.


 

Hausjärvi Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta