Matkustusasiakirjojen hakemiseen lisäpalveluita Kotkassa

Julkaisuajankohta 21.3.2024 11.39
Uutinen

Matkustusasiakirjojen suuren kysynnän vuoksi lisäämme huhtikuussa lupapalveluiden tarjontaa kahdella lauantaiaukiololla Kotkan poliisiasemalla. Asiointi passi- ja henkilökorttiasioissa on mahdollista 13.4. ja 20.4. ainoastaan ajanvarauksella.

Matkustusasiakirjojen, eli passien ja henkilökorttien, kysyntä on tänä vuonna kasvanut. Kasvanut kysyntä on paikoin ruuhkauttanut poliisin asiakaspalvelun, ja vapaita ajanvarausaikoja voi olla saatavilla vasta useamman viikon päähän. Kaakossa etenkin Kotkan poliisiasemalla ajanvarauksen jonot ovat tällä hetkellä venyneet. Syy ruuhkiin on selvä.

-    Vuonna 2019 haettujen passien ja henkilökorttien viiden vuoden voimassaoloaika umpeutuu tänä vuonna, joten monelle näiden asiakirjojen uusiminen on nyt ajankohtaista, kertoo komisario Riku Jäderholm Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen lupahallinnosta. 

Haluamme vastata kasvaneeseen kysyntään ja tarjota mahdollisuuden passien ja henkilökorttien hakemiseen kahdella ylimääräisellä aukiolopäivällä. Kotkan poliisiaseman lupapalvelut avataan kahtena lauantaina huhtikuussa. Poliisi sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on nyt varattavissa palveluaikoja lauantaille 13.4. ja 20.4. 

Asiointi passi- ja henkilökorttiasioissa on mahdollista näinä aikoina ainoastaan ajanvarauksella.

-    Toivomme ihmisten huomioivan, että kasvaneen kysynnän vuoksi lupa-asioissa kannattaa nyt olla liikkeellä hyvissä ajoin. Ja käyttää asioinnissa nimenomaan poliisin sähköisiä palveluita eli tehdä hakemus valmiiksi netissä ja varata aika hakemuksen viimeistelyyn poliisiasemalla, muistuttaa komisario Riku Jäderholm.

Ruuhka kohdistuu nimenomaan poliisin asiakaspalveluun. Matkustusasiakirjojen toimitusajoissa ei ole tapahtunut muutosta. Kun hakemuksen on saanut poliisin kanssa valmiiksi, henkilökortin tai passin normaali toimitusaika on kahdeksan arkityöpäivää, pikatoimituksena kolme arkityöpäivää.

Ajanvaraus | Poliisin sähköinen asiointi

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uutinen